15 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

VLADA SRBIJE OTERALA RIO TINTO: Strah od naroda ili nova prevara?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Srbije Ana Brnabić i Vlada koju predvodi uplašili su se naroda i protesta i ukinuli su Prostorni plan projekta Jadar. Iako su se nakon višemesečnih protesta građana odlučili na ovaj potez, ipak, nije isključeno, da će naprednjačka vlast ovaj projekat vratiti ako dobije na izborima.Brnabić i članovi Vlade FOTO: ATA images

Brnabić i članovi Vlade FOTO: ATA images

Brnabić je rekla danas da je ukinuta oduka vlade o Prostornom planu projekta Jadar. Premijerka je ranije izjavila da je Vlada Srbije blizu odluke da ukine sve dozvole koje su izdate Rio Tintu, kao i da će biti ukinut prostorni plan u koji je unet projekat „Jadar“.

- Advertisement -

Ranije danas kompanija „Rio Tinto“ saopštila je da je zabrinuta zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Republike Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za Projekat „Jadar“.

Premijerka je zakazala za danas sednicu Vlade Srbije na kojoj je trebalo da bude potvrđena njena ranija izjava da za nekoliko nedelja Rio Tinto više neće biti u našoj zemlji.

Današnja sednica vlade i premijerkina objava nije odvratila aktiviste od protesta koji je najavljen za večeras u 19 časova ispred Predsedništva Srbije.

- Advertisement -

Podsećamo, dozvola za istražno pravo rude litijuma na području Jadra kompaniji Rio Tinto, nakon čega bi i sam projekat trebalo da bude okončan ističe u u subotu 22. januara.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti