VJOSA OSMANI: Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo

Obavezno pročitajte

Tzv. Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo, zbog čega Moskva i njeni predstavnici treba da se suoče sa jedinstvenim odgovorom kako bi se sprečile dalje provokacije, prenosi RTK.

U intervjuu za Skaj njuz, Osmani je rekla da Rusija kroz metode, koje su korišćene u Ukrajini 2014. godine, pokušava da isto učini na Balkanu.

- Advertisement -

„Oni dovode paravojne snage obučene u civile na našu teritoriju ilegalnim rutama, zatim šalju oružje i neobeležene zelene uniforme kako to ne bi izgledalo kao tradicionalni vojni napad. Ali, u stvari, pripremaju mnoge hibridne napade, što je mešavina onoga što ove paravojne snage rade na severu Kosova“, poručila je Osmani.

Ona je optužila predsednika Rusije Vladimira Putina da se sukob seli na Kosovo i druge zemlje kao što su Moldavija i Gruzija.

Osmani je pozvala zapadne lidere da ne ignorišu njena upozorenja, baš kao što je Zapad odbacio strahove Poljske i baltičkih država da Rusija planira invaziju na Ukrajinu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu