29.1 C
Belgrade
petak, 1 jula, 2022

VIOLA FON KRAMON: Srbija mora da uvede sankcije Rusiji i prizna Kosovo ako želi u EU

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavila je da ukoliko Srbija želi da se pridruži Evropskoj uniji, mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

„To nije pitanje ‘ili-ili’. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvođenjem sankcija Rusiji), Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnosti od ruskih energenata“, rekla je Viola fon Kramon za list Nova.

- Advertisement -

U postizanju konačnog sporazuma, dodala je ona, EU očekuje i priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

„Obaveze postoje i na kosovskoj strani – implementacija sudske odluke o manastiru Dečani i da pripreme nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština“, kazala je fon Kramon.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.

„Nikad nisam rekla da je Đilas Vučićev ‘trojanski konj'“

- Advertisement -

Ne mogu da se setim da sam ikada rekla da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas radi za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili izašla sa idejom da je on „Vučićev trojanski konj“, izjavila je za list „Nova“ poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon.

Neko je ili izmislio ovaj narativ ili rečenicu ili preokrenuo reči iz mog intervjua na način koji nikako nije prihvatljiv, istakla je ona i dodala da „ne može da zamisli zašto bi evropski obaveštajci pisali da je Đilas trojanski konj“.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti