VIKTOR ORBAN: Da su Tramp i Merkel na vlasti ne bi bilo rata

Obavezno pročitajte

BUKUREŠT – Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas na pregovore između Vašingtona i Moskve o okončanju rata u Ukrajini, kritikujući „neefikasne sankcije i strategiju Evropske unije (EU)”.

Orban, koji boravi danas u poseti Rumuniji u delu gde živi velika mađarska zajednica, ocenio je da se sukob u Ukrajini ne bi dogodio da je Donald Tramp i dalje predsednik SAD i Angela Merkel nemačka kancelarka.

- Advertisement -

Sankcije, sa svojim razornim ekonomskim uticajem, „neće promeniti situaciju” i „Ukrajinci neće izaći kao pobednici”, rekao je Orban, ocenivši da što više Zapad šalje oružje Ukrajini, to će rat duže trajati, prenosi Beta. 

„Potrebna je nova strategija, koja bi trebalo da se fokusira na mirovne pregovore umesto na pokušaj pobede u ratu. EU ne sme da stane na stranu Ukrajinaca, već da se pozicionira” između dva tabora, rekao je mađarski premijer.

Prema njegovim rečima, samo rusko-američki razgovori mogu da okončaju sukob jer Rusija želi bezbednosne garancije koje samo Vašington može da pruži.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu