(VIDEO)GORI ATINA: policija bacila suzavac na demonstrante!

Obavezno pročitajte

Atina centar protesta u Grčkoj

Atina — Grčka prestonica, Atina, osvanula je jutros „opkoljena“ jakim policijskimm snagama.

Razlog je presuda popularnoj političkoj grupaciji, ekstremno desničarskoj „Zlatnoj zori“ koju je atinski sud jutros proglasio za kriminalnu. „Zlatna zora“ je, podsetmo, bila treća po snazi stranka u grčkom parlamentu u periodu grčke dužničke krize.

d ranih jutarnjih sati policija je raspoređena na ulice koje se nalaze oko atinskog apelacionog suda gde je donesena odluka da se lideri lideri te ekstremno-desničarske organizacije proglase krivima za rukovođenje kriminalnom grupom.

Današnjom presudom okončan je petogodišnji sudski proces. Presudom je utvrđeno da su sedmoriča bivših poslanika, uključujući lidera partije Nikosa Mičalolakosa, krivi za vođenje kriminalne organizacije, dok su ostali krivi za učestvovanje u kriminalnoj organizaciji.

Ispred suda je održan, kako javlja AP, antifašistički skup, kom jeprisustvovalo oko 15.000 ljudi. Međutim, na ulicama je biloi pristalica „Zlatne zore“ i došlo je do manjih sukoba s policijom koje je grupa građana gađala kamenjem. AFP je preneo da je bačen suzavac i da su korišćeni vodeni topovi.

Sourceb92

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu