20.5 C
Belgrade
ponedeljak, 26 oktobra, 2020

(VIDEO) VUČIĆ O GLUPIM SRBIMA: Naš narod ne zna gde se Kosovo nalazi na mapi! HUŠKAO POLICIJU NA NAROD…

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Brutalna reakcija MUP-a održala je Aleksnadra Vučića na vlasti tokom protesta protiv uvođenja policijskog časa, a došlo je vreme da se predsednik SNS oduži, pa je lično prisustvovao ceremoniji zapošljavanja 500 novih policajaca.

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), ukupno njih 536, primljeni su danas u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a pre početka radnog odnosa dočekao ih je predsednika SNS sa političkim govorom u kome tvrdi da Srbi ne znaju ni gde se Kosovo nalazi na mapi, a napadaju policiju što ne zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

Iako je nemoguće završiti osnovnu školu sa prelaznom ocenom iz geografije, ovo nije prvi puta da Vučić iznosi uvredljive tvrdnje na račun građana pa je tako prošle godine izjavio da Srbi misle da se Pećka patrijaršija tako zove jer u njoj monahinje zimi pale peći da se ogreju.

- Advertisement -

“Srbi najviše vole da opsuju i nezahvalni su bez obzira koliko puteva dobiju” rekao je Aleksnadar Vučić u političko-propagandnom govoru koji je više podsaćao na čas indoktrinacije policajaca, umesto na svečanost.

TRUJU NAS! „Vučiću, zbog tvog projekta u Boru osećamo posledice“ (FOTO)

Uz zvuke fanfara i počasni pozdrav, raport predsedniku Vučiću predao je pukovnik policije Želimir Mrdalj, a nakon intoniranja himne, počela je svečanost.

- Advertisement -

Nakon obraćanja, uz svečani defile, usledilo je nekoliko pokaznih vežbi u kojima su, osim promovisanih policajaca i policajki, učestvovali i pripadnici posebnih jedinica policije, Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a.

Oni su prikazali borilačke veštine, hapšenje počinioca krivičnog dela i savladavanje terorista.

Najboljima polaznicima uručena su priznanja na osnovu rezultata tokom devetomesečne obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.

Direktor policije Vladimir Rebić, uz čestitke novim kolegama, istakao je da je MUP, prema rečima njihovih starešina, na putu da dobije još dve dobre klase.

- Advertisement -

Na konkurs se prijavilo oko 3.300 polaznika, a 536 završilo je obuku, što znači da je jedno mesto konkurisalo šest kandidata, što je, kaže Rebić, dobra prilika za MUP da izabere one najbolje.

“Devet meseci učinilo je od njih buduće dobre policajce”, rekao je Rebić za RTS.

On je podsetio da su ove dve klase polaznika imali težak i jednistven period, jer se nijedna klasa ranije nije suočila sa obukom u uslovima epidemije korona virusa.

“Bili su pred izborom da li da prekinu ili nastave školovanje, u restriktivnim uslovima, bez kontakta sa spoljnim svetom. Jednoglasno su se odlučili da nastave školovanje, a Kovid 19 nije ušao u COPO”, rekao je Rebić.

Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji, a od 2007. godine tamo se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu.

Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Predsednik Vučić na promociji novih pripadnika policije poručio da su prednjima teški odgovorni zadaci i da moraju na sebe da preuzmu breme odgovornosti.

Stali ste u čast i odbranu Srbije, i nema veće obaveze nego da se brine o svojoj zemlji. Zato ste vi posebni, rekao je Aleksandar Vučić.

Povodom uobičajenog skandiranja na protestima u trentucima kada policija tuče građane “Idite na Kosovo” (da pokažete tamo hrabrost), predsednik SNS je ima odgovor.

“Kada vam kažu da idete na Kosovo, oni koji ne znaju ni gde je Kosovo na karti”, poručio je predsednik Srbije mladim policajcima i najavio još veća ulaganja i brigu o tom sektoru.

Nakon govora predsednika Srbije u centru za obuku “Makiš” počela je pokazna vežba.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

PLANETA GORI, A MEDIJI ĆUTE: Ratovi na ulicama zbog „korona okova“ (VIDEO)

Uvođenje novih oštrijih mera u borbi protiv širenja virusa korona širom Evrope pokrenulo je talas nasilnih protesta. Tokom vikenda došlo je...

KORONA NACISTI: 2. talas, Biološko oružje, maskirani svet i novi fašizam, MASKE ZA BUDUĆI RAT!

ŠTA SE ZBIVA ZAISTA?Šta se zbiva kod nas i u svetu u doba „resetovanja“ putem trovanja koronom?Slobodan Erić,...

USTAJ NARODE: Vučić uvodi polijski ČAS! Povećati broj zaraženih!

Vučić i njegove namereBeograd -- Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio da o uvođenju "najoštrijih" mera treba razmišljati ukoliko...

DA SE SVI USREĆIMO: Vučić će prvi da primim vakcinu protiv kovid-19!

Vučić o primanju kovid-19 vakcinePredsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obraća se nakon sednice Predsedništva SNS-a,...

GENERAL NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Legija mi je spasio život, otkrio zašto je ubijen Đinđić 2003. GODINE!

General Radosavljević i ispovestGeneral Goran Radosavljević Guri živi je svedok i aktivni učesnik novije srpske istorije. U...