(VIDEO) VUČIĆ DOBIO NERVNI SLOM: Branim pedere? Bednici, nećete me srušiti!

Obavezno pročitajte

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu povodom situacije na Kosovu i Metohiji u susret sprovođenja odluke iz Prištine o registarskim oznakama i ličnim kartama. Na samom kraju pres-konferencije, predsednik je vidno izgubio strpljenje zbog pitanja o održavanju manifestacije EUROPRIDE 2022, u septembru. „Branim pedere? Sram vas bilo bednici, nećete me srušiti!“, poručio je, između ostalog, ljutiti Vučić.

„Interesantno mi je da mnogi koji su ćutali o Jasenovcu, vrlo su glasni po otm pitanju. Čak i da im kažete: Aj, Srbi, polako, Znamo mi da 90% ljudi to ne podržava . Pustite nas da poboljšamo poziciju Srbije na Zapadu po nekim drugim pitanjima. Udrite svi zajdno i jedni i drugi. I ovi koji su za održavanje i ovi koji kaže štiti pedere, to govorite svaki dan, sram vas bilo, bednici jedni. Udrite još malo“, rekao je Vučić.

- Advertisement -

Vučić o Kosovu i Metohiji 

„Prištinski režim pokušava, praveći od sebe žrtvu, da iskoristi situaciju u svetu i igrajući na kartu ‘veliki-mali Putin’ i Kurti u ulozi Zelenskog, da nametnu nešto našem narodu na severu KiM. Poslali su svoje jedinice na administrativne prelaze sa željom da zaustave sve koji imaju srpske lične karte“ – kaže Vučić.

Dodaje da ova akcija treba da počne večeras u ponoć, a Srbi treba da se nateraju da odustanu od KS tablica.

„Neki bi rekli da to ne treba da stvara neki problem. Albanci su jedinstveni i pozivaju se na sporazum koji su potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri, iako je iz sporazuma nedvosmisleno jasno da se zabrana ne odnosi na Srbe sa severa KiM, već na one koji su u tranzitu“ – kaže Vučić.

„I šta Priština danas hoće? Priština danas želi da kaže da više ne postoje KS tablice jer ih ne interesuje ni EULEKS, ni UMNIK i neće da dozvole KM tablice da niko nikad ne bi pomislio da postoje ostaci neke države na teritoriji lažne države Kosovo“ objasnio je.

Dodao je da Albanci na silu pokušavaju da nametnu svoju volju Srbima.

Podsetio je i na neispunjenu obavezu Prištine iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Ističe da Albanci to žele da iskoriste i da kažu da je to „reciprocitet“, jer imaju pravo u skladu sa ustavom Kosova. Vučić kaže da je ovo najgluplje objašnjenje koje je čuo.

Vučić pokazao majicu zbog koje su uhapšeni mladići u Zubinom Potoku

Aleksandar Vučić Foto: RTS/Printscreen

„Stefan Orlović i Savo Božović uhapšeni su momci zato što su nosili ovu majicu. Uhapšeni su i maltretirani zbog majice koja je u skladu sa Ustavom u koji veruju“, naveo je Vučić.

Vučić je podsetio i na druge napade.

„Srbin iz Subotice je takođe priveden zbog zastave, momci su zaustavljeni na administrativnoj liniji jer su nosili majice sa srpskim simbolima, na Gazimestanu su pretresali srpsku monahinju…“

„Od dolaska Kurtija na vlast, miljenika Kvinte, za 50 odsto više napada na Srbe se dogodilo, dok se 35 napada dogodilo na objekte SPC i groblja“, naveo je on.

Vučić je dodao da moli sve da sačuvaju mir.

„Srpski narod sve manje ima sluha za naše molbe, a moja molba je da sačuvamo mir po svaku cenu, da zamolim Albance da se urazume, da zamolim Srbe da ne nasedaju.

Molim predsravnike velikih i močnih sila da malo vode računa o međunardonom pravu. Sve što mogu da kažem: Mi ćemo da se molimo za mir i Srbija će pobediti“, rekao je Vučić.

Vučić izražava bojazan da bi situacija mogla da se komplikuje dodatno

„Situacija je veoma teška i plašim se da će od večeras biti i teža. Samo ih molim da ne pomisle da će moći da čine svakovrsne zločine nad Srbima i da će moći da ponižavaju Srbiju i srpski narod. Ako to budu pomislili, ja vam saopštavam da se to neće dogoditi. Sa neverovatnim samopouzdanjem mogu da vam kažem i šta će ishod biti“ – kaže Vučić.

O izlasku Srpske liste iz Vlade Kosova

Odogovarajući na pitanje novinarke da li postoji mogućnost da Srpska lista istupi iz Vlade Kosova, Vučić kaže:

„Ti koji postavljaju ta pitanja, obično gledaju kako da udare na svoju zemlju i svoj narod, a mnogo manje na mene. Da vas podsetim, izabran sam sa gotovo neverovatnim brojem glasova. A kako vam to ne pade na pamet da pitate za Pupovca, ili vam se to Pupovac sviđa, a Srbi sa Kosova – ne“.

Podvlači da Srbija ne želi sukobe.

„Srbija ne izaziva i ne želi sukobe, ali nije ni zemlja koju ćete moći lako da pobedite kao u vreme Slobodana Miloševića i Borisa Tadića“, naglasio je.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu