17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

(VIDEO) VIJORILE SE TROBOJKE: U Moskvi održan skup podrške Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vozači sa zastavama Rusije i Srbije krenuli su sa Kaluške magistrale i kroz centar prestonice krenuli ka Krasnogorsku. Manifestacija bi trebalo da se završi kod spomenika Georgiju Pobedonoscu u ovom podmoskovskom gradu.

Organizatori na svom Telegram kanalu događaj pozicioniraju kao prijateljski motoristički skup bratskih naroda dve zemlje.

- Advertisement -

Auto kolona je krenula u 15:00 časova sa parkinga OBI na Kaluškoj magistrali i završila vožnju oko 18:30 u Krasnogorsku sa video vezom sa Beogradom na posebnom ekranu, gde je u to vreme krenula velika povorka uz učešće nekoliko desetina hiljada ljudi za spas  Srbije.

Planirano je da to bude rekordan broj učesnika za prestonicu, kao i da postane i jedna od najvećih i najvidljivijih načina podrške Srbiji od 1999. godine. 

– Naša braća na Balkanu su ponovo u nevolji! Silno ih tlače i istiskuju sa Kosova, a samoj Srbiji nameću se netradicionalne vrednosti koje su strane ovoj pravoslavnoj zemlji. To je naša dužnost – Srbi su prvi podržali Rusiju na početku Novog svetskog rata, kada je skoro cela Evropa već bila protiv naše zemlje, i desetine hiljada su izašle na ulice u znak solidarnosti – navodi se u saopštenju organizatora.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti