(VIDEO) Veliki protest u Loznici – idemo do kraja! EKO-ČETNICI DOŠLI NA KONJIMA!

Obavezno pročitajte

Narod došao ispred opštine, a veliku pažnju na društvenim mrežama skrenuli su takozvani eko-četnici, momci sa kokardama od kojih su neki bili i na konjima.

Šta znamo do sada?

-Na ranije zakazanoj sednici lokalnog parlamenta trebalo bi da se odlučuje o peticiji koju je potpisalo 5.400 građana iz Gornjih Nedeljica i Loznice;

- Advertisement -

-U susret sednici, ekološki aktivisti najavili su okupljanje ispred opštine;

-Prema poslednjim informacijama, sednica je otkazana kasno sinoć, ali o tome nema zvanične potvrde;

Aktivistkinja iz Nedeljica: Ovo je hemija, nije politika!

Ako vam je akademik rekao da će zagađenje biti veliko, jer hemija je nauka – nije politika, ko su oni da kažu da naši akademici ne znaju ništa?

Dve godine išli smo na razgovore, pitali smo sve što smo vam rekli: gde će biti rudnik, koliki će biti rudnik, šta će biti sa vodom, vazduhom…Oni nemaju odgovor.

Panika je nastala kad su uginule četiri zdrave srne. Svima smo prijavili.

Ne znamo da li je sednica otkazana, ni šta će biti. Papir mora da se da – ako je otkazana, zašto je otkazana? Kolone ljudi su blokirane da uđu u Loznicu.

Niko nije jači od naroda kada se dobro organizuje i ima jasan plan poručili su aktivisti.

Jedan deo demonstranta zamerio je politizaciju narodnog skupa i nametanje u prvi plan pro-LGBT organizacija kao što su Ne davimo Beograd čije je vođa Dobrica Veselinović ujedno podržava dolazak migranata, a građani negativno komentarišu i prisustvo članova stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, kao i pokreta Kreni-promeni koja je u prošlosti primala donacije iz Rokfelerovog fonda.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu