27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

(VIDEO) TOTALNI KOLAPS PRED ZAKLJUČAVANJE: 700km kolona vozila!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zaključavanje počinje u Francuskoj

Francuskoj će danas stupiti na snagu mere za sprečavanje širenja korona virusa, među kojima su zaključavanje, obavezan rad od kuće i izlazak iz kuće samo u slučaju nužde.

Zbog ponovnog zaključavanja zemlje, u prodavnicama su se u četvrtak stvorile gužve, a među najtraženijim proizvodima bili su testenine i toalet papir, ali i toneri za štampač i elektronski delovi za rad od kuće, prenosi Tanjug pisanje portala Frans info.

- Advertisement -

Mere je najvio premijer Žan Kasteks, koji je u četvrtak u parlamentu rekao da se znalo da dolazi drugi talas korona virusa.

On je kazao i da će škole biti otvorene, ali da će učenici od šest godina pa naviše morati da nose maske.

Građani će moći da napuštaju domove samo radi kupovine namirnica, vođenja dece u školu i posla koji ne može od kuće da se radi, kao i radi odlaska u bolnicu ili apoteku.

zakljucavanje
- Advertisement -

Takođe, moći će da izlaze radi setnje psa, ali je to ograničeno na jedan sat i udaljenost jedan kilometar od kuće.

Na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 30, a na venčanjima do šest osoba.

Uoči potpounog zatvaranja zemlje, koje stupa na snagu u 23 sata, oko Pariza su se stvorile velike gužve, a kolona vozila ljudi koji su išli van grada, prostirala se čak 700 kilometara u regionu grada, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, mnogi ggrđani Pariza odlučili su da period karantina, koji će trajati do 1. decembra provedu van grada, i dodaje se da se sličcna situacija dogodila u martu, za vreme prvog talasa.

U četvrtak je u Francuskoj potvrđeno novih 47.637 slučajeva korona virusa, kao i 250 smrtnih slučajeva.

- Advertisement -
Sourcesputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti