(VIDEO) Srbija Klizi ka beloruskom scenariju

Obavezno pročitajte

Srbija i skupština slobodne Srbije

Na danas održanoj konferencije za medije Skupštine Slobodne Srbije akademik Dušan Teodorović istakao je da su izbori pratile brojne nepravilnosti, kao i Gebelsovska propaganda, te da zato Skupština Srbije ima isti legitimitet kao i Skupština Slobodne Srbije. Smatra da bi oni kao trebalo da postanu sagovornici Evropske unije, s obzirom da je Srbija kandidat za članstvo u istoj. “Mi želimo da bude krov, koji će se boriti za lepšu i drugačiju Srbiju.“ – istakao je Teodorović i dodao da vidi dva smera u kojima bi Skupština Slobodne Srbije mogla da ide, a to su zakonodavna i pružanje otpora autokratskom režimu Aleksandra Vučića kroz razne forme građanske neposlušnosti.

Savo Manojlović, član organizacionog odbora Skupštine Slobodne Srbije, istakao da su se sve opozicione liste koje su izašle na izbore međusobno optuživale da im je vlast sakupljala potpise. “Želimo da formiramo telo gde će se izražavati različita mišljenja i stavovi, kao i različite ideje.“ – istakao je Manojlović.

- Advertisement -

Dragan Kleut demantovao je izlaganje ministra poljoprivrede Nedimovića po pitanju roda pšenice za ovu godinu, koji je Nedimović okarakterisao kao rekordan. Kleut navodi da je rod opao za 40 posto, i da ta izjava predstavlja podršku monopolizacije tržišta žitarica koja postoji dugi niz godina.

“Mi nemamo slobodno tržište i promet žitarica su preuzeli par monopolskih oligarha, a naše rešenje kao Saveta za poljoprivredu Skupštine Slobodne Srbije će biti pokušaj da imamo realne berzanske scene kao što su u Parizu, Budimpešti i u ostalim svetskim berzama gde nisu umanjene cene naših proizvoda.“ – navodi Kleut i dodaje da sve to uz smanjenje subvencija, ukidanje regresa na gorivo lomljenje kičme srpskom seljaku.

Poručuje Nedimoviću da prezime promeni u Pinokio jer su seljaci dovedeni u situaciju da ne mogu da plaćaju osnovne potrebe. Manojlović dodaje da konstitutivna sednica Skupštine Slobodne Srbije bi trebalo da se desi do kraja septembra meseca, ali da će pratiti epidemiološku situaciju i mere.

Aktivisti Skupštine slobodne Srbije tokom konferencije za novinare ispred Filozofskog fakulteta istakli su transparente na kojim piše „51,1 %“, što predstavlja broj građana koji je bojkotovao parlamentarne izbore i koji „nema glas u Skupštini“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu