(VIDEO) “PUTIN JE TERORISTA, ZELENSKI POBEĐUJE U RATU…”: Bernar Anri Levi na francuskom Cnews-u

0
151

Ne treba trošiti reči o francuskom filozofu Bernar Anri Leviju i to kakvo mišljenje Srbi imaju o njemu. Samo da podsetimo da je veoma mnogo uticao za dijabolizaciju srpskog naroda tokom devedesetih godina. Ovog puta je, gostujući na francuskoj televiziji, “potkačio” Vladimira Putina.

“Sve Ukrajinci su mi isto rekli koje sam mogao sresti od državnog vrha pa do najskromnijih boraca, je dokaz da je državni terorista (Putin – napomena urednika). Ima terorista kao Isis i ima terorista kao Putin. Jedni kao Al Kaida i avioni na kule bliznakinje, a s druge strane on koji preti da će upotrebiti nuklearno oružje. To se zove jedan terorista”, smirenim glasom je rekao francuski filozof.

Bernar Anri Levi je onda nastavio izvlačeći zaključke: “Drugo, to znači da je izgubio, da je u neizlaznoj situaciji. Ova mobilizacija od 300000 rezervista, vi znate dobro, to je baš ono što je želeo izbeći. On je sve učinio da to izbegne. I otvara svoju pandorinu kutiju punu briga. Kako će reagovati rusko društvo? Kako će reagovati porodice? Kako će reagovati ti mladići, ti ljudi, od 30, 40, 50 godina, i od kojih će napraviti topovsko meso u ratu u kome nemaju šta da traže? Tu on veoma rizikuje.”

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, Bernar Anri Levi je objavljivao fotografije sa poslednjeg boravka u Ukrajini gde govori o pobedama Ukrajinaca.

#Rusi trče kao zečevi. #Ukrajina za nekoliko dana vraća teritorije koje su bile okupirane mesecima. Pobeda je blizu. I, uprkos razaranju, smrti, suzama, ovi ljudi su srećni.

To je, u stvari, ono što sam video. Ruski poraz. Čelični moral Ukrajinaca. Oni pobeđuju u ovom ratu. Moja priča u sledećem @ParisMatch. Moj silazak sa linije fronta, sa fotografom @marcrousselom, od #Harkova do #Odese preko #Hersonske oblasti.

Nemojte da vas uplaši #Putin blef. Putovao sam na liniju fronta od #Harkova do #Odese, preko #Zaporije i #Hersonske oblasti. Moje svedočanstvo (@ParisMatch jutros) je ovde: Rusi su očajni, #Zelenski pobeđuje u ratu. Nema vremena za otpuštanje!

Ostavite komentar