0.9 C
Belgrade
petak, 21 januara, 2022

Počelo je! PROTEST PROTIV MIGRANATA U SOMBORU: Ako ih policija ne skloni sa ulice, mi ćemo! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Somboru u subotu 26. septembra, grupa građana iz Bačke, pre svega iz Sombora i Apatina, organizuje protest protiv migrantskog nasilja i vandalizma koji su pogotovo izraziti na srpsko-hrvatskoj granici gde migranti bezuspešno pokušavaju da uđu u EU, te zbog toga su primorani da ostanu u Srbiji.

Zbog povećanog broja migranata u Somboru,  grupa građana i žrtva migrantskih napada organizovala je putem društvenih mreža, protest kojim zahtevaju od nadležnih da se migranti isele iz tog grada, kao i da se prekine se cenzurom ove teme u medijima i zataškavanjem.

Iako niko nije pitao građane Sombora da li žele azilantski centar u svom gradu, stanovnici ovog mesta na severu Srbije već 5 godina muče muku sa nezvanim gostima.

- Advertisement -

Stotinak građana okupilo se ispred železničke stanice, zbog eskalacije migrantskog nasilja.

HAOS U BEOGRADU: Ljudi s decom bežali pred migrantima, jedan mrtav!?

Želimo da skrenemo pažnju glavešinam iz opštine da mi jednostavno ne želim migrante, ne želimo ih na ulicama. Onaj ko je uzeo pare za njih neka ih vodi kod sebe kući nama ne trebaju – poručili su organizatori.

- Advertisement -

Kada god se pojavimo u nekom mestu migranata nema na ulicama, dakle državni organi sklanjaju migrante i moguće je držati ih u kampovima, ali oni to ne žele – rekao je okupljenima osnivač Narodnih patrola Damnjan Knežević.

“Sve dok mi ne ustanemo protiv migracije policija neće ništa preduzeti po pitanju migrantskog nasilja, jer im je tako naređeno sa vrha, a ako i nakon našeg apela to ne budu radili onda ćemo se mi samoorganizovati i mi ćemo to raditi”.

Građani Sombora žele da žive sasvim normalno, ko što su i živeli pre ovih migranata. Mnogi se bune da im ulaze u salaše, u vikendice, da im obijaju. Evo vidite, svi ovi Somborci što šetaju, tako i da šetaju, ali da ne strahuju da ne daj bože neki migrant dođe da im otme torbu. Pre svega, da se ogradi njihovo kretanje, dokle smeju, od kolko do kolko”

Govore organizatora možete videti na sledećem snimku:

- Advertisement -
Sourcenewspanel
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti