11.9 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

(VIDEO) LUKAŠENKO NAJAVIO 3. SVETSKI RAT? Elita je nesposobna

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lukašenko upozorava

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu poručio je da planeta klizi u propast i da bi mogla da „eksplodira“ u svakom trenutku.

Naša planeta postepeno, ali sigurno klizi u propast. Čini se da je dovoljno zapaliti običnu šibicu i planeta će eksplodirati – rekao je Lukašenko.
On je istakao da je „najgore što su međunarodno-pravni i multilateralni politički instrumenti regulisanja, kojima su se tako ponosili tokom hladnog rata, u stvari postali anahronizmi, koje niko ne uzima u obzir“.

- Advertisement -

Nažalost, ispostavilo se da svetske vladajuće elite nisu u stanu da razviju nove instrumente – rekao je Lukašenko.
Beloruski lider je naglasio da svet postaje sve nestabilniji i nepredvidljiviji.

Osnovna neslaganja između država i saveza nakupljena tokom poslednjih decenija prelaze u kritičnu fazu sukoba. U poslednje vreme nijedan od najvažnijih međunarodnih problema nije bio rešen – istakao je Lukašenko tokom obražanja narodu i parlamentu.
Prema njegovim rečima, integracione strukture u svetu prolaze kroz sistemsku krizu, a neke su u suštini nestale i postoje samo na papiru.

Ceo svet je utonuo u haos trgovinskih ratova, nacionalnog protekcionizma, političkih i informacionih sukoba. Integracione strukture u svetu prolaze kroz sistemsku krizu, a neke su u suštini nestale i postoje samo na papiru. Najmoćniji pokazatelj tog procesa u EU je ‘bregzit’, kao i sve veće nesuglasice između stare i nove Evrope unutar saveza. Raste napetost u vojnoj sferi, što dovodi do novog kruga trke u naoružanju – zaključuje Lukašenko.
U Belorusiji danas (4. avgusta) počinje prevremeno glasanje na izborima za predsednika Belorusije i trajaće do 8. avgusta. Predsednički izbori u Belorusiji održaće se 9. avgusta. Za najvišu državnu funkciju kandidovalo se pet kandidata. Lukašenko se kandiduje za šesti mandat. Trenutno je u ovoj zemlji predizborna kampanja koja će trajati do 8. avgusta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti