(VIDEO) HAOS: Tramp raspoređuje federalce, na ulicama nasilje i krv

Obavezno pročitajte

Tramp održao konferenciju

AMERIČKI predsednik Donald Tramp istakao je na konferenciji za novinare danas popodne da će se odmah pobrinuti da se fedralne snage rasporede u Čikagu, nakon nedavnog nasilja koje se dogodilo u tom gradu.

– Ni jedna majka nikada ne bi trebala da drži svoje mrtvo dete u naručju samo zato što političari odbijaju da učine ono što je neophodno kako bi obezbedili svoj kvart i obezbedili svoj grad – rekao je američki predsednik.

- Advertisement -

Tramp je takođe rekao i da je u mnogim drugim gradovima neophodna intervencija federalnih snaga.

Istakao je da su lideri u tim gradovima ili „suviše ponosni“ ili „suviše politični“ ako odbiju pomoć saveznih službenika koji rade po naredbama, navodi Sputnjik international.

Podsetimo, gradonačelnica Čikaga, Lori Lajtfut objavila je u utorak uveče na Tviteru da „trupama Donalda Trampa nije dozvoljeno da dolaze u grad i terorišu naše stanovnike“.

NEREDI I U SIJETLU

Novi sukob između policije i demonstranata u SAD, ovaj put u Sijetlu, bio je vrlo dramatičan, a desetak ljudi je povređeno.

Do sukoba je došlo kada je policija pokušala da od zgrade udalji čoveka koji je kišobranom blokirao pogled sigurnosne kamere s policijske stanice.

Kako su mu prišli, tako je grupa demonstranata krenula da ih gađa tvrdim predmetima, između ostalog i pirotehničkim sredstvima. Demonstranti su takođe i razbili nekoliko prozora na policijskoj stanici, ali i okolnim zgradama.

Jedan od policajaca zadobio je opekotine na vratu i morao je da bude hitno hospitalizovan.

U ovom sukobu, policija je koristila biber sprej, a zbog nereda dve osobe su uhapšene.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Advokat Radoičića: Može da odgovara samo za posedovanje oružja

Goran Petronijević se dotakao u emisiji HitTvit na Televziji Pink i svog klijenta Radoičića, istakavši da opcija A može...

Još priča na sličnu temu