17.7 C
Belgrade
nedelja, 26 septembra, 2021

(VIDEO) DARKO RUNDEK: Bezočno krče šume i guraju reke u cevi! ŽELE SVE DA UNIŠTE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Istorijski se nalazimo u trenutku koji je prekretnica jer ovako dalje neće moći i to što se radi sa rekama je – crna struja koja želi da uništi sve pre nego što i sami sebe uništimo, rekao je muzičar Darko Rundek, koji se nalazi u Kraljevu u okviru kampanje “Umetnici za reke Balkana”.

(VIDEO) DARKO RUNDEK: Bezočno krče šume i guraju reke u cevi! ŽELE SVE DA UNIŠTE! 1Inicijativa Pravo na vodu u saradnji sa kampanjom Umetnici za reke Balkana na glavnom trgu u Kraljevu organizuju besplatan koncert Darka Rundeka i Ekipe večeras u 21 čas.

„To tako ne može da funkcioniše na ovoj maloj planeti“, dodao je.

- Advertisement -

Za ljudsko dostojanstvo i kvalitet života bitno je da budemo povezani sa sredinom kojoj pripadamo i prirodom čiji smo deo, kazao je Rundek.

„To nije pitanje neke spoljne odgovornosti već odgovornosti prema samom sebi. Kad je prilika da možemo podržati tu svest, to je vredno i tako ćemo nastaviti“, dodao je.

On je istakao da „treba sačuvati divljinu i pomoći joj da se proširi. „Srbija je dosta gusto naseljena, tako mi se čini, pa su ta zaštićena područja jako važna“.

- Advertisement -

Govoreći o spornim gradnjama on je rekao da to izgleda „kao rana u krajoliku“, a da oni koji grade „bezočno krče i guraju cevi“.

Rundek je ispričao kako poslednjih godinu, dve uglavnom živi na Braču, gde njegova porodica uzgaja hranu u bašti ili nabavlja sa drugog imanja, dok plastičnog otpada imaju minimalno, a većinu papirnog otpada koristi za grejanje zimi.

„Svaki od tih koraka daje kvalitet i pažnju i hrani i predmetima sa kojima čovek barata, ta pažnja je poklon, nije bitno da imas puno već da imaš pažnju. Ono što imaš sa pažnjom, količina te pažnje je bogatstvo, to pokušavam preneti i u svojim pesmama“, naveo je muzičar.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti