30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

(VIDEO) Antifa zapalila trobojku u Novom Sadu, nasrtali na ljude! AUTOŠOVINIZAM I MRŽNJA PREMA SRPSTVU

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Raistička organizacija Antifa je na zapadu poznata po mržnji prema osobama evropskog porekla, podršci naseljavanju migranata je zakleti protivnik slobode govora i demokratije, ali u Srbiji paravani sličnih ideoloških gledišta nesmetano operišu. 

(VIDEO) Antifa zapalila trobojku u Novom Sadu, nasrtali na ljude! AUTOŠOVINIZAM I MRŽNJA PREMA SRPSTVU 1

Nekoliko desetina pristalica ekstremnog pokreta Antifa okupilo se na skupu u centru Novog Sada. Organizatori su vojvođanske nevladine organizacije.

Skup je počeo na Trgu slobode, odakle su se učesnici uputili ka Keju. Ubrzo pošto je antifašistički protest najavljen, navodno je zakazan protest desničara, na istom mestu, za 15 minuta kasnije, kao neka vrsta kontramitinga.

- Advertisement -

Ipak organizatori ne navode kakav je to skup desničara u pitanju, pa su se pojavile spekulacije da su navodi o kontra mitingu lažna vest.

Kako je javljaju reporteri, na Keju nisu zatekli desničare. Iako se celog dana strahovalo da bi moglo doći do sukoba i nasilja, na Keju žrtava racije zatečen je jedan plakat na kome piše „tradicionalisti“ i venac na kome piše „U spomen žrtvama komunizma“.

Daško Milinović je taj venac žrtvama krvavog komunističkog terora, a na skupu je zapaljena i trobojka koja se nalazila ištampana na baneru.

- Advertisement -

Jasno je da smo svi ovde “antifašisti”. Smatram sebe antifašistom“, poručio je na Trgu slobode Daško Milinović, a pored njega govorila je i Marija Srdić iz takozvane Antifašističke koalicije.

Milinović je ocenio da u Srbiji postoji ogroman problem sa fašizmom, koji već decenijama ne može da se reši. Teorije zavere o upsonu fašizma u Srbiji uzele su maha poslednjih godina, a ekstremni levičari su više puta pretili nasiljem neistomišljenicima

(VIDEO) Antifa zapalila trobojku u Novom Sadu, nasrtali na ljude! AUTOŠOVINIZAM I MRŽNJA PREMA SRPSTVU 2
Paljenje trobojke

Na skupu je došlo i do manjeg incidenta, kada je jedan mladić prišao sa odštampanim tvitovima Daška Milinovića koji su se delili na mrežama i hteo da ukaže na netoleranciju organizatora skupa. Mladić je zbog nasrtaja huligana, pobegao nakon što je Milinović zgužvao tvitove.

- Advertisement -
SourceNewsflash
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti