ODREKAO SE VESIĆA? Uhapšeni Stajić tvrdi da nema posao

Obavezno pročitajte

Nemanja Stajić, gradski sekretar Sekretarijata za ozakonjenje nelegalnih objekata i jedan od glavnih saradnika Gorana Vesića, zajedno sa još četiri osobe uhapšen je na graničnom prelazu Rance sa Crnom Gorom, a policija im je oduzela 26.500 evra, nekoliko laptopova i 11 zastava Srbije. Sudeći po policijskom izveštaju, Stajić je tvrdio da je sa drugom, Pljevljakom Radosavom Šljivančaninom krenuo u Crnu Goru kako bi posetili njegovu majku, a prilikom prelaska granice navodno je prijavio da poseduje 7.000 evra, da je završio pravni fakultet i da je trenutno nezaspolen. Sakrio je tom prilikom da je jedan od najbližih saradnika Gorana Vesića i da ima visoku funkciju pri Gradu Beogradu.

Nemanja Stajić, Vesićev saradnik i čovek za prljave poslove (VIDEO)

Vesićev saradnik Stajić uhvaćen sa gomilom para na granici sa Crnom Gorom! Da li je to sve?

- Advertisement -

– Sa svojim drugom Radosavom Šljivančaninom koji je iz Pljevalja, boravio sam poslednja dva dana na Zlatiboru i dogovorili smo se danas da krenemo za Pljevlja, kako bi posetili njegovu majku. Sa nama na Zlatiboru bili su i Rasko Pleskonjić iz Beograda i Mileta, čijeg se prezimena ne sećam, a koji je poreklom sa Zlatibora. Na Zlatiboru smo bili smešteni kod Raska u njegovom hotelu „Alibi“. Sve njih poznajem iz Beograda i družimo se već duži vremenski period – naveo je Stajić u policijskom zakoniku u ponedeljak na dan hapšenja.Zapisnik crnogorske policije, FOTO: Privatna arhivaZapisnik crnogorske policije, FOTO: Privatna arhiva

On je dodao da su on i Šljivančanin vozilom „škoda superb“, koje je vlasništvo njegovog prijatelja Nenada Matovića, krenuli u Crnu Goru kako bi Pljevljak posetio svoju majku, nakon čega je navodno trebalo da se vrate u Beograd.

– Sa nama su drugim vozilom krenuli Rasko Pleskonjić i Mileta i oni su, koliko mi je poznato, nakon ručka kod Radosavove majke trebalo da nastave kretanje za Budvu. U vozilu osim ličnih stvari bila su i dva laptopa marke „Lenovo“ koji nisu korišćeni, jedan moj, drugi Radosavov i kupljeni su za ličnu upotrebu – rekao je Stajić, da bi potom slagao da je nezaposlen, o čemu će verovatno posebno razgovarati sa Vesićem.

– Prilikom kontrole na graničnom prelazu prijavio sam da posedujem gotov novac u iznosu od 7.000 evra. Napominjem da sam trenutno nezaposlen. Završio sam Pravni fakultet i jedno vreme radio kod oca u advokatskoj kancelariji i napominjem da je jedini razlog mog dolaska u Crnu Goru poseta majke mog druga Radosava Šljivančanina – rekao je Stajić, što stoji u policijskom zapisniku.Nemanja Stajić, PrintscreenNemanja Stajić, Printscreen

Nije međutim jasno zašto je sakrio činjenicu da je gradski sekretar Sekretarijata za ozakonjenje nelegalnih objekata. Da li je u pitanju strah zbog detaljnije provere njegovog poslovanja, jer je poznato da se dovodi u vezu sa malverzacijama oko ozakonjivanja nelegalnih objekata u Beogradu ili iz nekih drugih razloga nije hteo da kaže gde radi, ostaje da se nagađa.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je krajem prošle godine na konferenciji za medije govorila o Nemanji Stajiću i njegovim sumnjivim poslovima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR BOCAN-HARČENKO: Zapad želi da zataška priču o posledicama NATO agresije po građane Srbije

Zapad želi da zataška temu radioaktivnog zračenja i njegovog efekta na zdravlje ljudi, ocenio je danas ambasador Ruske Federacije...

Još priča na sličnu temu