10.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

VESIĆ ZADOVOLJAN: Poštuju se mere, nijedna kazna za maske u prevozu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vesić zadovoljan

U Beogradu je danas počela primena kazni za građane koji ne nose zaštitne maske tamo gde je propisano, u visini od 5.000 dinara, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su građani odgovorni i da od jutros nije napisana nijedna kazna za nenošenje maske u javnom prevozu.

Prema njegovim rečima, i ugostitelji su tokom prethodna dva dana pokazali odgovornost i svoje objekte zatvarali do 23 časa, ali dodao da je ipak komunalna milicija otkrila četiri objekta koja su radila duže od propisanog vremena.

- Advertisement -

Dve su vrste kazni za ugostiteljske objekte koji ne poštuju meru Vlade Srbije, dodaje Vesić – jedna je zatvaranje objekta, a druga, zbog kršenja zdravstvenih propisa i zdravlja građana, zatvorska kazna.

„Kontrole su počele, za sada nismo kaznili nikoga u gradskom prevozu, jer su svi nosili maske i nadam se da će tako i ostati“, rekao je Vesić za Tanjug.

Govoreći o tome ko vrši kontrole, Vesić je istakao da sanitarni inspektori pišu kazne za nenošenje maske u javnom prevozu, radno vreme ugostiteljskih objekata kontroliše komunalna milicija, a u tržnim centirima i drugim zatvorenim prostorima za nošenje maske i distancu odgovorni su vlasnici.

- Advertisement -

Nošenje maski i držanje distanci u Pošti kontorliše obezbeđenje te pošte, a što se tiče šaltera u Gradu Beogradu, postavljene su kutije u koje više od 80 odsto građana ostavlja svoje zahteve, dodao je Vesić.

Ističe i da većina građana komunicira onlajn sa gradskom upravom.

Što se tiče Ade Ciganlije i bazena u gradu, Vesić ističe da oni nisu zatvoreni, ali da se i na tim mestima mora držati distanca o čemu, dodaje, obezbednje vodi računa.

„Bazeni rade, radi Ada Ciganlija, postoji distanca, postoji poseban način na koji se ulazi. Kontrole se vrše i na bazenima, na primer, obezbeđenje Tašmajdana je u obavezi da vrši tu kontrolu“, objasnio je Vesić.

Smatra da je ovim merama napravljen dobar balans između zaštite zdravlja ljudi i nastavka rada privrede, te istakao da privreda više nikada ne sme da stane, jer onda, kaže, neće biti novca ni za plate, penzije, nabavku medicinske opreme…

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti