VESIĆ: Svojim telima ćemo braniti spomenik Stefanu Nemanji!

Obavezno pročitajte

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da će građani telima braniti spomenik Stefanu Nemanji.

Iako u javnosti nije bilo najave rušenja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, već pomena o njegovom premeštanju, Vesić kaže da će građani telima braniti taj spomenik.

Spomenike gradimo, poštujemo sve spomenike iz prošlosti, čak i kada se ne slažemo čiji su ti spomenici. Civlizovani narodi ne ruše spomenike. I ono što ja mogu da kažem, to je da će Beograđani, a ja ću ih na to pozvati, svojim telima braniti spomenik Stefanu Nemanji„, rekao je Vesić.Podsetimo, tokom predstavljanja kandidata za gradonačelnika dela opozicije, Vladete Jankovića, novinarka Informera ga je upitala kako planira tehnički da izmesti spomenik Stefana Nemanji. 

- Advertisement -

„Ja sam samo rekao da taj spomenik kakav kakav je zaslužuje drugo mesto„, odgovorio joj je Janković. Dodao je da tamo gde je spomenik sada, blokira prostor za železničku stanicu koju, kako kaže, planiraju jednog dana da vrate na staro mesto.

Source021

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu