VESIĆ PROVOCIRA NAROD: Nije pitanje šta biste voleli ili ne, o gradonačelniku odlučuje stranka

Obavezno pročitajte

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da bi Srpska napredna stranka (SNS) tokom današnjeg dana ili u utorak trebalo da donese odluku oko toga „ko će predstavljati SNS kada su u pitanju gradski odbori“. O tome da li SNS planira da sarađuje sa SPS-om i na gradskom i na republičkom nivou, Vesić kaže da to „nisu iste situacije“.

„Kada se bude završilo konstituisanje republičke skupštine, a ja se nadam da će se ova saga u Trnovcu završiti ovih dana, i kada se bude formirala republička skupština, mi ćemo odrediti naše predstavnike i u drugim organima. Ne bih unapred da komentarišem bilo šta, sačekajmo odluku stranke. Ja sam član ove stranke, i podržaću svaku njenu odluku i to se ne dovodi u pitanje“, kazao je Vesić.

- Advertisement -

Na pitanje da li bi voleo da bude novi gradonačelnik Beograda, kaže:

„Nije to pitanje da li vi volite ili ne volite, kao i u svakoj redakciji, tako i u stranci, ne odlučujete baš o svemu što biste voleli da radite, nego vam nešto da urednik. Naprosto, to vam je tako. Svih 48 odbornika su kandidati, potencijalni kandidati, dakle, da sačekamo odluku stranke“, naglasio je.

Vesić kaže i da je većina u gradskom parlamentu stabilna, iako je u pitanju „tanka većina“.

„Za vreme Tadića jedna vlada je izgurala mandat sa 126 poslanika, dakle, dovoljno je da imate jedan više od polovine. Niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti, ali nije ovo prvi slučaj da imate da jedna vlast ima samo jedan mandat više, tako i ovde – 56 odbornika čine većinu“, kaže.

Prema njegovim rečima, novi beogradski izbori nisu potrebni.

„Ja ne vidim razlog za nove izbore, jer su tako Beograđani glasali, oni su glasali za stranke… Svi imaju svoje predstavnike u skupštini, nikada nismo imali širu zastupljenost. Mi imamo većinu, ta većina će izabrati organe, ja ne vidim razloge da se novi izbori održe“, pojasnio je.

A o tome da prokomentariša izjavu „nemojte me zaboraviti“, odbornika u Skupštini Beograda Vuka Stanića, koji je izbačen iz POKS-a, jer je glasao za predsednika Skupštine Beograda, Vesić kaže da ne zna šta je bio njegov motiv za glasanje.

„On je bio 57-mi, mi imamo većinu sa 56 odbornika, šta je njegov motiv bio, ja ne mogu da vam kažem. Ja ne znam zaista“, rekao je Vesić.

Na pitanje da li SNS planra da sarađuje sa SPS-om i na gradskom i na republičkom nivou, Vesić kaže da to „nisu iste situacije“.

„To nisu iste situacije, u republici imamo samostalnu vlast… Imamo koaliciju sa SVM, zajedno imamo 127 poslanika, što je dovoljno da formiramo vladu. A u Beogradu, mogu da kažem, da imamo dobru saradnju sa SPS-om, nismo imali nijedan problem do sada, ne vidim razlog da u Beogradu ne nastavimo da sarađujemo“, izjavio je Vesić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu