VESIĆ: „Oko sokolovo“ zbog bahatih vozača kao što je Đilas

Obavezno pročitajte

Đilas i Vesić u klinču

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kritikovao je uvođenje novog sistema protiv nepropisnog parkiranja u Beogradu „Oko sokolovo“, insinuirajući da su gradske vlasti za tu svrhu nenamenski nabavile skuplja vozila.

Đilas je na Tviteru komentarisao izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je tokom današnjeg predstavljanja novog sistema rekao da će posebno opremljeni džipovi „pokazati autoritet države“ i da na „džipove, ‘audije’ (i ostala vozila bahatih vozača) neće ići trotinetima“.

- Advertisement -

„Pa neće da se sudaraju sa njima da pokažu da su jači. Ideja je da ih fotografišu. A za to je bitna kamera, a ne auto na koji je nakačena. Oni stvarno misle da su ljudi idioti koji ništa ne razumeju i da mogu da im kažu sta god hoće“, napisao je Đilas.

Vesić je nakon toga na svom Fejsbuk profilu ocenio da je Đilas „poznat po besnom i bahatom parkiranju, posebno po Vračaru“ i dodao da „komunalnim milicionerima i saobraćajnim policajcima da bi izašli na kraj sa bahatim Đilasom i njegovim džipovima trebaju panciri, a ne bolja kola“.

„Upravo je Đilas primer takvog bahatog vozača zbog kojih je ‘Oko sokolovo’ uvedeno. Inače, koliko taj čovek ne zna ništa osim da pokrade gradski budžet govori i činjenica da priča kako ovi automobili imaju samo kamere. Neznalica. Svaki automobil nosi hardversku opremu tešku 70 kilograma“, napisao je Vesić.

Na Vesićevu izjavu reagovao je i odbornik u Skupštini Grada Beograda Nikola Jovanović, koji ju je prokomentarisao pitanjem: „Autoritet se dokazuje džipovima komunalne milicije?“

Slično je na Tviteru napisao i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, koji je dodao – da nije vic.

Sistem „Oko sokolovo“ biće u primeni od sutra, u 93 najprometnije ulice u Beogradu kojima će 18 specijalno opremljenih vozila, prema Vesićevoj najavi, prolaziti na najmanje 20 minuta. Naplata kazni sistemom „Oko sokolovo“ počeće 10. avgusta, a od 3. avgusta svako ko napravi prekršaj dobijaće na kućne adrese obaveštenje sa fotografijom, mestom prekršaja, visinom kazne koja bi bila naplaćena, informacijom da je sistem još u test fazi, kao i molbu da to više ne čine.Izvor: Beoinfo

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu