27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

VESIĆ ISPADA IZ IGRE: Ostaje bez dela plana, ŠAPIĆ počinje sa rasformiranjem organa stranke!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Samo politički laik može da kaže da su beogradski izbori razlog ujedinjenja SPAS-a i SNS-a. Videćemo kako će sve to tehnički izgledati, ali suština je da ćemo rasformirati sve naše organe stranke i kolektivno pristupiti SNS-u. Moje ambicije su vezane za Beograd, ukoliko se nađem na nekom odgovornom mestu, sam ću birati saradnike, a među njima ne vidim Gorana Vesića“, rekao je Aleksandar Šapić na temu ujedinjenja SPAS-a i Srpske napredne stranke.

Šapić je istakao da od parlamentarnih izbora sa Vučićem gaji prijateljski odnos, ali je odbio da odgovori kada je postignut dogovor o ujedinjenju dve stranke.NA POMOLU RAT U SNS Šapić: Neću Vesića u timuVučić: Šapić nije ni prošao pored školske ustanove

– Neću odgovoriti na to pitanje jer time otvaramo onda neke druge teme i spekulacije. Svakako ne u sredu kad je objavljeno. Vučić i ja lični i prijateljski odnos gradimo od parlamentrnih izbora, a što se naših politika tiče, one su se jednostavno same poslednjih godina poklopile, jer smo obojica o nekim ključnim stvarima imali slične ili iste stavove. Sve to je dovelo do ideje o ujedinjenju – rekao je Šapić za „Blic“.

- Advertisement -

Kada je reč o ujedinjenju, Šapić je otkrio kako će to sve biti tehnički izvedeno i da će vreme dati odgovor koju će funkciju dobiti u SNS.

– Videćemo još kako ćemo to tehnički izvesti, ali suština je svakako da ćemo mi rasformirati sve naše organe stranke i pristupiti kolektivno SNS-u. Što se bilo čijih funkcija u stranci tiče, o tome sada ne bih govorio, jer funkcije apsolutno nisu bile glavni razlog našeg zbližavanja, a time ni konačnog dogovora. Verujem da će svako na kraju zauzeti mesto koje kvalitetom zavređuje.Aleksandar Šapić FOTO: ATA ImagesAleksandar Šapić FOTO: ATA Images

Šapić se suočavao sa uvredama iz redova naprednjaka, a sada će sa njima deliti „stranački hleb“.

- Advertisement -

– Vodim jako računa šta o kome izgovaram i jedan sam od retkih koji skoro nikada nikoga ne vređa. S druge strane, nije bilo mnogo njih koji su prelazili granicu u vređanju, a u politici, kao i u životu, preko nekih stvari morate da pređete i nastavite dalje. Naravno, bilo je i onih koji su prešli tu granicu i s njima neću imati blizak odnos. SNS je dovoljno velika stranka da ljudi nemaju potrebu da budu bliski s nekim s kim ne žele a da opet mogu svi da rade na zajedničkom cilju.

Ujedinjenje dve stranke samo je potvrdilo to da bi Šapić mogao da bude kandidat za gradonačelnika. O toj temi je govorio predsednik opštine Novi Beograd.

– Moje ambicije su vezane za Beograd iz prostog razloga što iz lokalne politike imam najviše znanja, iskustva, a na kraju i rezultata. Nisam čovek kome ambicija prevazilazi objektivne sposobnosti, pa se trudim da mi i želje budu u skladu sa realnošću. E sada, da li ću ja ili neko drugi biti kandidat za gradonačelnika, odlučićemo kad za to dođe vreme, uzimajući u obzir sve okolnosti koje bude nametala situacija u tom trenutku – rekao je Šapić i dodao:Goran Vesić FOTO: PrintscreenGoran Vesić FOTO: Printscreen

– Ukoliko se nađem na bilo kom odgovornom mestu u državi nakon sledećih izbora, sam ću odabrati svoje najbliže saradnike i ljude s kojima ću podneti odgovornost za posao koji budem radio. Među njima ne vidim Gorana Vesića.

Šapić je ne tako davno bio veliki protivnik naprednjaka, pa je u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ pre beogradskih izbora 4. marta 2018. istakao da neće sarađivati sa SNS-om. Iz ove perspektive korisnici društvenih mreža komentarišu da nije održao reč.Izjava Aleksandra Šapića od pre tri godine FOTO: PrintscreenIzjava Aleksandra Šapića od pre tri godine FOTO: Printscreen

– Kako nisam održao reč? To sam izjavio pre beogradskih izbora, kad je čak delovalo da SNS neće sam moći da formira vlast. Iako sam do tada govorio da ću odluku doneti nakon izbora, zahvaljujući izjavama pojedinih gradskih funkcionera iz SNS-a, odlučio sam da bez obzira na sve, pa čak i mogućnosti da budem izabran za gradonačelnika, ne mogu blisko da sarađujem s ljudima koji o meni iznose najgnusnije laži. Nakon tih izbora nisam ni ušao s njima u koaliciju, pa čak ni do dana današnjeg nisam postao deo gradske vlasti.

Mnogi tviteraši su komentarisali da bi opozicija trebalo da predloži Danila Ikodinovića kao Šapićevog protivkandidata na izborima u Beogradu.

– Ne bih javno komentrarisao Danila Ikodinovića. Imam svoje životne principe, a oni glase da ljudima sa kojima sam odrastao i prošao svašta u životu sve što imam da kažem to činim uživo u četiri oka, a ne javno. Želim mu svu sreću čime god se bavio u životu.

Predstavnici opozicije kritikuju najavu ujedinjenja SNS i SPAS-a. Vuk Jeremić je rekao da je Šapić „fromalno kupljen“ i da je to u stvari dokaz da SNS loše stoji u Beogradu.Vuk Jeremić FOTO: ATA Images/Antonio AhelVuk Jeremić FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

– Ako je tako, onda znači da je to za njih dobro, a ne loše. U tom slučaju bi trebalo ovu odluku da pozdrave i podrže, a ne da je kritikuju.

Ujedinjenje dve stranke je komentarisao Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, koji je istakao da SNS nema kandidata među 700.000 članova, pa se zato spojio sa Šapićevim SPAS-om.Pavle Grbović FOTO: Media centarPavle Grbović FOTO: Media centar

– Objasnio sam već koji je ključni razlog našeg spajanja, a to nisu svakako beogradski izbori, jer nam tu nije bilo potrebno spajanje da bismo matematički došli do većeg broja glasova. A to da li imaju kandidata ili nemaju, pitajte SNS ako vas zanima. Ja nisam baš najbolji sagovornik na tu temu, još uvek, jer znam samo ljude koji se pojavljuju u javnosti, ali ne i sve njihove članove. Možda ću ih bolje znati za nekoliko meseci – zaključio je Šapić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti