VESIĆ I ŽUTE TRAKE: Vakcinisanima vratiti normalan život, a ovi što neće…

0
433
Goran Vesic. Foto: Srđan Ilić

Beograd – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da bi trebalo omogućiti ljudima koji su revakcinisani povratak normalnom životu.
„Trebalo bi da pronađemo način kako da to funkcioniše, a da ne predstavlja diskriminaciju, jer svako ima pravo na izbor hoće li se vakcinisati ili ne. Ipak, nema razloga, ukoliko se neko pokazao odgovornim da ne pronađemo model da se takav pojedinac vrati normalnom životu“, rekao je Vesić za TV Pink.

On je ocenio da je Srbija među najuspešnijim državama u svetu u vakcinisanju stanovništva protiv korona virusa.

„Nalazimo se među prvih 10 zemalja sveta po ovom pitanju, što znači da, procentualno, u odnosu na broj stanovnika imamo mnogo više vakcinisanih i revakcinisanih u odnosu na Nemačku, Francusku ili Austriju. Naši reperi su Velika Britanija i Izrael, pa ne bi trebalo da ‘prepisujemo’ mere od zemalja koje su manje uspešne od nas. Nemačka ima manje uspeha od Srbije u borbi protiv korone, a isto važi i za Francusku“, naveo je Vesić.

On je istakao da Srbija mora da kreira sopstveni model za borbu protiv pandemije korone.

„Trebalo bi da taj model bude prilagođen našim uslovima i važno je da razmišljamo na taj način, jer zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija po prvi put u istoriji može da nameće svetske trendove, kreira politiku i bude uzor drugima“, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Ostavite komentar