18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

GLEDAJ SRBIJO: Vesić i Vučić ga teraju u zatvor zbog ulične svirke

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ulični svirač iz Knez Mihailove ulice Zoran Ilić Tambura ima 143 prekršajne prijave i 23 puta je osuđen na po 10 dana zatvore zbog svirke u Knez Mihailovoj ulici. Tambura kaže za sebe da je profesionalni muzičar i da već 11 godina svira na ulici. Za njega problemi kreću s promenom vlasti u Beogradu 2015. godine. Smatra da ga progone kao “opozicionara i strasnog protivnika komunista i prostaka koji su osramotili ovu zemlju devedesetih godina, koji mešaju Krušik i gitaru, Jovanjicu i gitaru, EPS i gitaru“.

„Njima je normalno kada pregaziš čoveka na ulici, a kada sviraš na ulici to je prekršaj’!, ističe muzičar i napominje da se audicije na kojima bi ulični svirači dobijali dozvole za sviranje ne održavaju od 2017. godine. Ističe da mu egzistencija zavisi od sviranja na ulici jer iznajmljuje stan i da mu je ulično sviranje jedini izvor prihoda. Tvrdi da mu je jedan „komunalac“ izdao više od 100 prekršajnih prijava!

Tambura je dobio rešenje suda da mora da plati 10.000 dinara kazne ili da ide u zatvor na 10 dana. Razlog je navodno jer nije prekršajni nalog dao na sudsko odlučivanje, iako on napominje da te sudske naloge nije ni dobijao! Čudnovato mu je odlučivanje sudije koja mu je rekla da je kod nje na suđenju “osmi put. Četiri puta sam te sam ti oprostila, tri puta sam te osudila“, to mu je rekla.

- Advertisement -

Zahvaljuje se uredniku SRBIN.info Dejanu Zlatanoviću, uz pomoć kog je kaže i našao advokata, kao i novinarki N1 Žaklini Tatalović koja mu je pomogla da skupi novac tako što je podelili apel na društvene mreže.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti