20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

VESIĆ: Da se produži radno vreme

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U trenutku kada počinje masovna imunizacija stanovništva i kada smo disciplinom svih uspeli da smanjimo broj zaraženih vreme je da razmišljamo o popuštanju mera, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić: Radno vreme da se produži do 22 sata 1Foto: FoNet/ Beoinfo

On je dodao da je o tome razgovarao i sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privrednika, navodi Beoinfo u saopštenju.

- Advertisement -

„Zahvaljujući naporima predsednika Vučića mi smo treća zemlja u Evrpi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno je dovoljno besplatnih vakcina za sve građane. Posebno sam srećan jer je Grad Beograd uspeo da se izbori da sektor usluga radi do 20 sati”, navodi se u saopštenju.

Kako je Vesić istakao, u Beogradu se danas „radi i živi”, dok je u brojnim evropskim gradovima „sve zatvoreno”.

„Mi smo uspeli da nađemo meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta. Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta iako sam bio meta napada. Znao sam da ako se zatvori sektor usluga samo u Beogradu ostaje bez posla 40 hiljada žena i muškaraca”, istakao je Vesić.

- Advertisement -

Kako je dodao, sada kada se vidi svetlo na kraju tunela i kada je počela imunizacija vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

„Video sam izjave lekara iz Kriznog štaba da oni prelažu da se mere ne popuštaju do kraja januara. Oni za to imaju svoje argumente kao i mi svoje, razgovaraćemo. U svakom slučaju očekujem da se od 1. februara radi do 22 sata. Mi ćemo se boriti da se to dogodi i ranije”, zaključio je Vesić.

- Advertisement -
SourceDanas.rs
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti