VERAN BRAĆI SRBIMA: Grk koji je odbio da bombarduje Srbiju na ćirilici čestitao Božić! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Njegova objava naišla je na niz pozitivnih reakcija. Nekadašnji kapetan grčke mornarice Marinos Ricudis koji je odbio da učestvuje u vojnim aktivnostima tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine i da bombarduje Srbiju, danas je pravoslavnim vernicima čestitao Božić tako što je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj na srpskom, ćirilicom piše: „Mir Božiji, Hristos se rodi“.

– Hristos je stigao – napisao je Ricudis u opisu fotografije.

Njegova čestitka naišla je na niz pozitivnih reakcija, a ljudi su mu u komentarima odgovarala „Vaistinu se rodi“.

„Srećan Božić brate, sve najbolje ti želim“, „Vaistinu se rodi ljudino“, „Da si živ i zdrav Marinose“, „Hvala divni čoveče , živ i zdrav bio!“, samo su neki od odgovora korisnika.

Ricudis je još jednom pokazao koliko mu je važan srpski narod, a do sada nam je nebrojeno puta pružio podršku.

Podsećamo, odluka da tokom NATO agresije 1999. godine odbije da bombarduje Srbiju, kapetana broda grčke ratne mornarice Marinosa Ricudisa koštala je karijere.

Rečima: “Kao pravoslavac ne mogu da učestvujem u napadu na bratski narod”, Ricudis se tada oglušio o naređenje i vratio brod u luku umesto da uplovi u Jadran. Time je zapečatio svoju sudbinu.

Iako su mnogi grčki mornari stali uz njega, vojni sud ga je 1999. godine osudio na dve i po godine zatvora. Pritvorom se, nažalost, nisu završile njegove nedaće – suđeno mu je pred devet sudova i izbačen je iz službe.

Ovom neverovatnom čoveku, kojeg zna svaki Srbin i koji u našoj državi ima nekoliko murala, sveti arhijerejski sinod SPC je dodelio orden svetog cara Konstantina.

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu