-7 C
Belgrade
ponedeljak, 24 januara, 2022

KAKO VUČIĆ SPAŠAVA VELJU NEVOLJU: Skrivana istina od javnosti

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Porodice mladića, čiji se nestanci dovode u vezu sa grupom vođe navijača Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, već nedeljama nemaju informacije o tome da li je policija došla do nekih novih saznanja povodom slučajeva njihovih najbližih. Sanja Mihajlović, majka Gorana Mihajlovića, kaže za Nova.rs da nisu dobili nove informacije vezane za istragu, te da se čini da je ona negde “zapela”, kao i da se nestancima mladića više niko ne bavi.

Vođa navijača Veljko Belivuk uhapšen je početkom februara ove godine u velikoj akciji BIA i MUP, a iako su istragom dosad bavili gotovo svi politički funkcioneri, stiče se utisak da je nastupilo potpuno zatišje od strane nadležnih organa, pravashodno MUP.

Mihajlovićeva, majka Gorana kome se trag gubi početkom aprila 2019. godine i čiji se nestanak dovodi sa kriminalnom grupom Belivuka i Marka Miljkovića, ističe da je u kontaktu sa majka drugih nestalih mladića i da se pitaju gde je istraga zapela.

- Advertisement -

“Vezano za istragu, nemamo baš nikakve novosti. Imam osećaj da se više niko i ne bavi time. U kontaktu smo nas nekoliko majki i sve smo ražočarane kako nema nikakvog napretka. Toliko se o tome pisalo, najavljivalo i nije se ništa desilo. Gde je istraga zapela, da li uopšte postoje svedoci-saradnici, da li je pronađeno bar neko telo ili da li se o nestalima bar nešto zna? To su pitanja na koja mi nemamo odgovore i koja stalno vrtimo u krug. Šta se zaista dešava? To je pravo pitanje”, pita se Mihajlovićeva.

Od hapšenja grupe Velje Nevolja saslušano je više lica, među kojima su i javne ličnosti. Sa druge strane, političari su najavljivali velike dokaze, saznanja, međutim, stiče se utisak kao da u slučaju nema pomaka.

“Neizvesnost i dalje ubija. Toliko stvari je najavljivano i, evo, mesec i po dana od hapšenja i dalje ništa. Mi roditelji nemamo kome da se obratimo. Napisale smo mejl ministru policije Aleksandru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću. Niko nam nije odgovorio. Niko ne želi da se bavi slučajem nestalih”, kaže ova majka.

- Advertisement -

Kako ističe, iz policije nisu dobili nove informacije.

“Nije nam jasno zašto se više ne priča na temu nasih nestalih i zašto nas niko ni o čemu ne obaveštava? Mi kao roditelji imamo pravo da znamo da li oma nekih novosti. Ako je odlučeno da se sada o istrazi ćuti, i tu se slažemo, ali očekujemo bar neke informacije.. Naše porodice su prestale da žive. Živimo da bismo saznali šta se desilo. Jedva funkcionišemo”, kaže Sanja.

Podsetimo, prema ranijim najavama predsednika države Aleksandra Vučića, ali i visokih funkcionera MUP, policija i tužilaštvo imaju sve neophodne dokaze protiv kriminalne grupe koju je Belivuk predvodio. Stravični snimci ubistava i mučenja, fotografije iskasapljenih tela žrtava, video zapisi sa nadzornih kamera objekata u kojima su se zločini događali, ali i presretnuti razgovori između pripadnika Belivukove grupe u kojima su dogovarane likvidacije, samo su neki od prikupljenih dokaza.

Proteklih mesec i po dana intenzivni su pretresi štek-vikendica, ali i ugostiteljskih lokala, koje su obezbeđivali pripadnici grupe Velje Nevolje. Dosad smo imali priliku da čujemo da policiji i tužilaštvu ne manjka dokaza, te da je osuđujuća presuda u sudskom postupku, pod uslovom da do njega dođe, gotovo izvesna.

Deset nestanaka povezanih s Belivukom

Inače, Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) izjavio je ranije da, osim ljudi za koje je izvesno da su ubijeni, a među kojima su Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja, na spisku muškaraca, čiji se nestanci vezuju sa pomenutim kriminalnim klanom, nalazi još devet lica.

On je u emisiji na jednoj televiziji pročitao spisak, na kome su: Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Lazar Vukićević, (31), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Lazar Ilić (25), Ljubomir Lainović (25), Dario Đorđević (23), Alekandar Grigorijević (42) i Goran Mihajlović (23).

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti