16.4 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VELJA NEVOLJA PRETI VUČIĆU: Otkriva istinu o saradnji, Vučić svestan da je gotov

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdio je sinoć u “tradicionalnom” gostovanju na TV Happy da Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja nije mogao da izvrši ubistvo advokata Vladimira Cvijana “jer je tada bio u kućnom pritvoru sa nanogicom”. Ova izjava zanimljiva je iz dva razloga, najpre što nije u potpunosti tačna i precizna, a potom i zbog toga što je pre samo nekoliko dana policija uhapsila ženu zaposlenu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, koja je navodno omogućavala Belivuku da nesmetano napušta kućni zatvor, umesto da mu kontroliše boravak u istom. Kakav je to zapravo alibi?

S obzirom na to da je predsednik najobaveštenija osoba u Srbiji o apsolutno svim temama, a posebno onim gorućim i u vezi sa svim zlodelima Beliuvukove kriminalne grupe,  postavlja se logično pitanje – otkud tolika sigurnost u Belivukov alibi kućnog zatvora, kad unapred zna, ili bar sumnja, da uz pomoć saučesnika, on nije bio pod nadzorom sve vreme i da je čak stigao da putuje i u inostranstvo – na bazen.

No krenimo redom:

- Advertisement -

Pričao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić na jednoj od svojih omiljenih televizija o svojim uspesima na polju borbe protiv koronavirusa, otvaranju fabrika, Đilasu lopovu, Mauriciusima, opoziciji koja laže, a onda se u jednom trenutku dotakao i slučaja pronalaska tela advokata Vladimira Cvijana, za čiju smrt je srpska javnost saznala tri godine kasnije.

Zbog čitavog niza nelogičnosti, počev od mesta i vremena kada je njegovo telo nađeno, do toga da je javnost za to saznala mnogo kasnije, pojavile su se spekulacije da je Cvijan možda ubijen, iako je tužilaštvo jasno reklo da je reč o samoubistvu. Opozicioni lideri, ali i deo javnosti, uperili su prstom odmah u vladajuću stranku , zbog čega je predsednik bio isprovociran da se u svojoj “melodramatičnoj monodrami” osvrne i na smrt svog dojučerašnjeg bliskog saradnika.

“Pre neki dan su pisali, Cvijana je ubio, iako ga naravno niko nije ubio i vi to znate iz obdukcije, i tako lažu ljudi danima, ne znaju šta će da urade da bi sakrili Mauriciuse i Moldavije i ostale svoje lopovske račune, kažu ubio ga Velja Nevolja, a bio je prisutan i Danilo Vučić….”, rekao je Vučić a potom pomenuo da nije u redu da napadaju njegovog sina jer je on još uvek za njega dete, a potom je Vučić nastavio:

- Advertisement -

“Kakva je to laž, Velja Nevolja to nije mogao da izvrši jer je bio u kućnom zatvoru, pritvoru, sa nanogicom. Slučajno je baš te datume bio u zatvoru. I sad vi time rušite i borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa, jer ako tako nešto lažete, onda znači država možda laže i za neka druga ubistva”, kazao je Vučić.

Međutim, predsednik Srbije je slučajno pogrešio baš u vezi sa tim datumom, jer je 5. januara 2018. godine, kada je pronađeno Cvijanovo telo u Dunavu, Belivuk bio u pritvoru Centralnog zatvora zbog ubistva Vlastimira Miloševića. Tek nakon što je oslobođen za to delo, tačnije u maju 2018. on je prebačen u kućni zatvor zbog prebijanja obezbeđenja Miloša Vazure, ali – bez nanogice.

Sve i da je bio u kućnom zatvoru s nanogicom kako predsednik tvrdi, činjenica da se iza rešetaka našla i žena koja je Belivuka puštala i da putuje u inostranstvo za vreme izdržavanja kazne, dovoljno je pokazala koliko može biti čvrst alibi zvani boravak u kućnom zatvoru.

Ko tu onda zapravo ruši borbu sa organizovanim kriminalom i zašto je predsedniku uopšte trebalo da se bavi “filtriranjem” potencijalnih ubica čoveka koji je izvršio samoubistvo, ostalo je nejasno.

Dotakao se predsednik Srbije nešto kasnije ponovo Cvijana.

“Kažu što Vučić nije obavestio nekoga da se upokojio Cvijan ili ne znam šta, pa nisam mu ni otac ni žena niti bilo šta u familiji, što bih ja obaveštavao bilo koga. Niti je državni funkcioner. Četiri, pet godina prošlo je od kada je otišao od nas, ušao u Sandulovićevu stranku, ne razumem ljudi. Bio sam dovoljno pristojan sve ovo vreme, nijednu reč ne govorim ni protiv koga. Nemaš pravo to da radiš (vređaš), bez obzira na to što sam mislio možda ne sve najbolje, ali ćuti, pusti, tragedija se dogodila, pusti porodicu. Ne, Ne, Laži izmišljaj šta stigneš”, rekao je Vučić a potom dodao i da ne zna ko je postavljao njegov spomenik, da su rekli da treba da čita izmišljeno pismo, iako “odakle mu” i da mu ne pada na pamet da bilo koga, bilo šta laže.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti