VELJA ILIĆ: Vučićeva porodica ratovala za Austrugarsku, evo ko je moćniji od Vučića u državi

Obavezno pročitajte

Uvek smo imali neku mafiju i kada se neka iskoreni, kao zemunski klan, surčinski klan, govorili da se nikada to na teritoriji Srbije neće ponoviti. Međutim, imamo danas delove tog klana koji su na najvećim pozicijama, neki si u Vladi. Vrlo aktivan je bio u tom klanu ministar Lončar, niko ne sme da ga skloni, znači da je moćan, rekao je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Kako je rekao, umesto iskorenjivanja, dolazi do toga da jedan klan preraste u drugi.Ispada da je ovaj navijački klan bio mnogo jači i od zemunskog i od surčinskog klana. Godinama navijači žare i pale u Srbiji, kad su protesti obezbeđuju vlast i štite režim. U Mionici sam pre deset godina pobeđivao sam na izborima, a sada ko god bi stao na moju listu u Mionici, a to su najugledniji ljudi, dođu mu žestoki momci sa džipovima kući na vrata i kažu mu: „Ako budeš na listi, čuvaj se, pazi se“. I čovek dođe da moli, „molim te imam porodicu, decu, ne mogu…“ Čuvare kutija na izborima su terali, dođu momci i kažu: „šta ćeš ovde, gubi se odavde, marš napolje“ – priča Ilić.

On konstatuuje da je „Vučićevo remek delo ova navijačka grupa“.

Za devet godina kako je na vlasti, gde smo otišli, nema nijedno novo poglavlje, nema ništa. Lažiraju se podaci o nezaposlenosti. Pričaju kako je nezaposlenost smanjena, evo u Čačku, bilo 11.000, sad navodno 5.000 nezaposlenih, maltene je nema, ovi ostali kao biraju poslove, studiraju itd. Međutim, izađe onda ovaj da govori o budžertu i kaže najveće umanjenje budžeta je od poreza na zarade. Pa kako, ako ste zaposlili 6.000 ljudi, mora da se podigne i prihod od poreza na zarade – primećuje lider Nove Srbije.

Ilić navodi da su „preci pola ove Vlade ratovali na strani Autrougarske u Prvom svetskom ratu“.

– I Vučićeva familija je bila tamo. Moj je deda bio Solunac, branio kraljevinu, zato je platio glavom. Mi volimo Srbiju i nećemo da dozvolimo da je neko uništava, ovo je moja dedovina i dok sam živ boriću se za to. Neće oni dati da se ovo reši na izborima, kada tad će ovo morati da se reši na ulici – poručio je sagovornik Helmkasta.

On je rekao da dok je bio u različitim Vlada nikada nije video ministre da poste, a izuzetak su, kako je rekao, samo on i još jedan ministar čije ime možete saznati ako pogledate emisiju.

SourceHelmkast

Ostavite komentar

Najnovije objave

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i...

Još priča na sličnu temu