VELJA ILIĆ OTVORIO DUŠU: Išao sam da vidim ko gradi Beograd na vodi, Amfilohije ponizio SNS! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Vučić sve više podseća na Broza – ja sam jedini koji odlučuje, ja sam jedini koji predlaže, ja sam jedini čiji svaki predlog mora biti prihvaćen, ko ne prihvati taj više ne postoji, svi koji nešto znače u Srbiji moraju biti uz mene ili će biti moji ljuti protivnici. Broz je oko sebe imao neke propale studente koji su o svemu odlučivali u Srbiji, to me podseća na ovo sada – oko mene svi nepismeni, svi van struke, ja jedini govorim i prezentiram program, izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić govoreći o liku i delu predsednika Srbije.

On je rekao da prema anketi 98 posto građana Srbije ne zna ko je ministar privrede Srbije.

– To je ključno ministarstvo jedne države. Žena se nikad nije pojavila javno da objasni. On predlaže, on gradi fabrike, on otvara, nikada ministarka privrede nije bila uz njega kada otvara neku fabriku da se obrati, da kaže koji je program. U Ministarstvu privrede je državni sekretar Dragan, mislim da je Stefanović, iz Surdulice. I jednom kad sam bio u Surdulici kod Ivice Tončeva, pitam Tončeva za njega, on mi objasni, kaže: „To je moj najbolji konobar koga sam ikad imao u piceriji“. Dakle, konobar iz picerije u Surdulici je ključni čovek u ministarstvu privrede već tri-četiri mandata – ispričao je Ilić.

- Advertisement -

On je rekao da Hrvatska ima dva ministra u Vladi Srbije, kao i grad Tuzla.

Ilić se osvrnuo i na jučerašnju situaciju kada je Vučić pozvao telefonom ministra Malog da mu traži novac za neki lokalni autoput.

– Zamislite, on telefonom poziva ministra finansija, kaže mu: „Šta radiš?“. On kaže: „Brčkam se“. I on kaže: „Devet miliona mi treba za ovaj put ovde da obećam, jel to u redu?“, i on kaže: „Da, da, u redu je obećajte“. A gde studija, gde projekat, otkud zna da to košta baš devet miliona evra? Gde tender? – pita lider Nove Srbije.

Ilić je predložio Vučiću da ispita DNK i tako opovrgne priče da mu je Musliju otac.

– Ja se naježim kad pomislim da mu nije Anđelko tata. A onda legnem uveče i pomislim, a šta ako stvarno nije. I hoću da znam. Ovo mi je jedina država, hoću da znam sutra kad umrem, kome ostavljam decu, unuke, ko mi vodi državu – kazao je Ilić.

On je rekao da subvencije, bespovratna sredstva za poljoprivredu nije dobio niko ko nije iz SNS.

– I ko hoće da se razvija mora biti iz SNS, mora da ima stranačku kartu, mora da obeća da će dovesti neke ljude da glasaju i onda ćete dobiti subvencije – kazao je on.

Prema Ilićevim rečima, ako imate člansku kartu SNS, ne trebaju vam nikakve diplome, čak ni srednje škole, da dobijate direktorske funkcije.

– Da li verujete, govorio sam o tome u Čačku, direktor jednog javnog preduzeća, dečko kupio diplomu fakulteta, a nema završenu srednju školu. A taj protivkandidat je bio s njim školski drug i znali se dobro i on ga utuži da nije imao srednju školu. Jer kako je završio fakultet ako nije imao srednju školu. I utuži i dokaže se da stvarno nema srednju školu. I on je posle četiri godine od završenog fakulteta nabavio diplomu o završenoj srednjoj školi. I nikog ga ne dira, još uvek je direktor. Jer, ako imate člansku kartu, šta će vam fakultet, čoveče, šta će vam srednja škola? – nasmejao se ironično sagovornik Helmkasta.

On je rekao kako je sedeo jednom sa vladikom Amfilohijem, a tu je bila i delegacija iz SNS.

– Sećam se, dolazili su ovi iz SNS, a bio sam i ja tada kod sada pokojnog vladike Amfilohija, kao gost na Cetinju. I oni mu kažu: „Evo, sve što treba za crkvu, mi ćemo sve da uradimo što vam treba. Sve što kažete da uradimo, mi ćemo vam pomoći“. A Amfilohije je odgovorio: „Sinko, meni treba ozbiljna država, a vi to ne možete da mi uradite“ – preneo je Ilić.

On je govorio i o eksplozijama u fabrici namenske industrije „Sloboda“ iz Čačka, gde je ranije godinama bio član Upravnog odbora.

Govorio je i o tome kako je išao u Dubai da vidi ko gradi Beograd na vodi, a šta je tamo video, možete pogledati u emisiji.

SourceHelmkast

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu