VELJA ILIĆ: Basta kod mene bio obezbeđenje pa postade ministar, Zorana da odgovara

Obavezno pročitajte

Predsednik Nove Srbije, nekadašnji ministar, Velimir Ilić izjavio je da predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić „misli da će stvaranjem nove, napuderisane političke organizacije (Narodnog pokreta za državu) da spere sve nepodopštine, sav kriminal i korupciju koji su godinama uništavali Srbiju“ i naglasio da „narod nije glup, samo je uplašen“.

„A SNS pre nego što obuče novo odelo mora da odgovori na mnoga pitanja, a jedno od njih je ko je stvorio Belivuka, čiji je on proizvod, za koga je i šta radio. Mora da se do kraja ispita Jovanjica, ko je uništio EPS i kakva je kumova uloga bila. Da se razjasni ko je šta radio u ovoj Srbiji i u čijem interesu“, rekao je Ilić za list Danas, navodeći da „nema čoveka u SNS da je bio na nekoj funkciji, a da iza njega nije ostao kriminal i čitave uništene institucije“.

- Advertisement -

Komentarišući ministre iz aktuelne Vlade, Ilić je rekao da nemaju zvanje, već samo kupljene diplome.

“Evo Rade Basta, bio je kod mene u obezbeđenju u stranci. Dobar džudista, hteo je da bude dobar policajac, a postade ministar privrede. Bože me sačuvaj, to baš ne mogu da shvatim”, rekao je Ilić.

Za druge ministre kaže da nikada za njih nije čuo, niti da su se bavili nekim ozbiljnijim poslovima.

Dodaje da se nešto čudno dešava u redovima naprednjaka. Podseća da je u Nišu “rat” između dve struje, a u Čačku između izeđu Auto-Čačka i Ostoje Mijailovića.

“Gore je nego sa četnicima i partizanima. Ali ono što je zanimljivo, mi u Čačku više nemamo javne radnice, autostoperke. Sve one su ušle u opštinu Čačak. Zaposlile se”, napominje.

Na konstataciju da je I pored svega toga iz SNS otišla samo Zorana Mihajlović, Ilić kaže da ona treba da odgovara za sve što je uradila, a ne da samo ode i kaže „doviđenja“.

„Ona treba da odgovara za sve što je radila, a ne samo da kaže doviđenja -ja odoh. Radovi na izgradnji auto-puta ‘Moravskog koridora’, ‘Koridora 10’ i obilaznice oko Beograda nisu ugovarani preko javnog tendera, već ‘neposrednom pogodbom’ čime je država oštećena za stotine miliona evra. Protiv Zorane sam podneo krivičnu prijavu, jer je izvođaču radova na ‘Koridoru 10’ dvaput uplaćen isti avans od 10 miliona evra. Nije Zorana to sama radila. Tražio sam od tužilaštva da pokrene istragu, ali se do danas ništa nije dogodilo“, napominje Ilić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu