10.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

VELIKI SRBENDA: Dodik prekinuo bojkot, kako bi se uvlačio u dupe Vučićevom bratu Erdoganu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prijatelj i brat Aleksandra Vučića, Redžep Tajip Erdogan, boravi u zvaničnoj poseti Bosni i Hercegovini, a interesantno je da je Milorad Dodik, baš tim povodom, prekinuo bojkot Predsedništva, u kojem se nalazi zbog odluke visokog predstavnika u BiH o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Najpre je Vučićev prijatelj i brat prošetao sarajevskom Baščaršijom, gde ga je pozdravila veća grupa građana, a potom je i bio jedan od svedoka na šerijatskom venčanju ćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića, Jasmine.

Zatim je Vučićev prijatelj i brat na groblju Kovači odao poštu Aliji Izetbegoviću.

- Advertisement -

Napokon, Erdogan, koji važi za glavnog promotera nezavisnosti Kosova i koji preko firme BMC oprema i naoružava Vojsku Kosova, dočekan je ispred Predsedništva BiH sa najvišim državnim i vojnim počastima.

Ono što je najinteresantnije, sastanku u Predsedništvu prisustvovao je i Milorad, koji se nalazi u bojkotu federalnih institucija.

Zanimljivo je kako je Dodik prekinuo bojkot baš prilikom posete Vučićevog prijatelja i brata, od kojeg naprednjački lider nabavlja autobuse za GSP Beograd, upravo preko firme koja naoružava kosovske bezbednosne snage.

- Advertisement -

Milorad se pokušao opravdati za ovakav potez i naveo da je dobio podršku opozicije za prekid bojkota, ali su ga demantovali iz vodeće opozicione stranke SDS, iz koje su saopštili da Dodik nema njihovu podršku za doček Vučićevog prijatelja i brata.Aleksandar Vučić i Redžep Tajip ErdoganAleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan

Zato je očigledno odakle je Dodik dobio naređenje za doček Erdogana, koje je morao da ispuni, da bi zadovoljio Erdoganovog vazala u Beogradu.

Nakon mesec dana bojkota Dodik je prekršio sopstveni zakon koji je najavljivljivao na sva zvona, izražavajući time protest zbog odluke Valentina Incka da u izmene krivičnog zakonika unese odredbu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Izgleda da su interesi Dodikovog mentora u Beogradu, važniji od interesa Republike Srpke na koje se stalno poziva.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti