22 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

VELIKI SKUP PODRŠKE RUSIJI U BEOGRADU: Vučiću, ne u naše ime! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Beogradu je održan protest podrške Rusiji protov neprijateljskih poteza režima Aleksandra Vučića „Ne u moje ime“.

Kod spomenika Nikolaju II Romanovu u ulici Kralja Milutina okupilo se nekoliko hiljada ljudi sa srpskim i ruskim zastavama, pravoslavnim ikonama, slikama Vladimira Putina i drugim porukama podrške ruskom narodu.

- Advertisement -

Okupljenima su se obratili Damjan Knežević iz Narodne parole, novinar Helm Kasta Miodrag Zarković i profesor prava Dejan Mirović.

“Nama je u intersu da Rusija i Donbas pobedi u ovom ratu. NJihov slogan je “svoje ne napuštamo”. Mi smo njihovi, nama je u interesu da oni pobede. Ako ne možemo da im pomognemo, hajde bar da im ne odmažemo – rekao je Zarković aludirajući na glasanje predstavnika Srbije u UN.

On je rekao da srpsko-ruske odnose ne treba da diktiraju Tadić ili Vučić, već da ih diktiraju junaštva srpskih dobrovoljaca na frontu u Donbasu.

- Advertisement -

Dejan Mirović je rekao da se Vučić, nakon što je udario nož u leđa Republici Srpskoj, sprema da uvede sankcije Rusiji.

Mirović je rekao da je zahtev protesta da Srbija prestane da glasa protiv Rusije u UN i da Srbija ostane neutralna i da se ne svrstava na stranu NATO što Vučić sad čini.

On je nazvao Vučića “lopov i veleizdajnik” i zatražio istragu i ispitivanje Vučića o NATO biolabaratorijama kojih ima četiri u Srbiji.

Oni su spisak zasteva predali u Predsedništvu Srbije, a zatim je krenula šetnja do ruske ambasade.

Ovo je treći protest podrške Rusiji koji se održava u Beogradu, pored toga održana su i dva auto konvoja sa ruskim i srpskim zastavama.

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: