15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

VELIKI POVRATAK MALOG KOFERČETA: Dačiću ministarska funkcija i koordinator službi bezbednosti

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Uz imena Ane Brnabić, Miloša Vučevića i Siniše Malog, posebno apostrofirano ime na današnjoj konferenciji predsednika države bilo je ono Ivice Dačića.

Predsednik Socijalističke partije Srbije od izbora 2020. godine bio je predsednik Narodne skupštine Srbije, što se smatralo „nazadovanjem“ u hijerarhiji državne moći. 

- Advertisement -

Međutim, na izborima 2022. godine Socijalistička partija Srbije napravila je značajan pomak, osvojivši oko 100.000 glasova više u odnosu na prethodni izborni ciklus. 

Na današnjoj konferenciji, na kojoj je Ana Brnabić predložena za mandatarku Vlade Srbije, istaknuto je da će u državnom aparatu značajnu funkciju imati upravo Ivica Dačić.

„Ivica Dačić će imati značajnu ulogu u državnom aparatu. Osim važnog ministarskog mesta, mesta potpredsednika Vlade Srbije, imaće i funkciju koordinatora službi bezbednosti“, poručio je Vučić.

U svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri Dačić je bio na više državničkih funkcija. Bio je ministar unutrašnjih poslova, zamenik predsednika Vlade Srbije, premijer Srbije, Ministar inostranih poslova, prvi potpredsednik Vlade, te predsednik Narodne skupštine.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti