VELIKA DONACIJA NIS-A: 60 miliona evra za obrazovanje i socijalnu zaštitu u Srbiji

Obavezno pročitajte

Odbor direktora NIS-a odobrio je 60 miliona evra za podršku projektima Vlade Republike Srbije iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

„NIS već godinama podržava projekte iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, ekologije, kulture i sporta koji su od značaja, kako za lokalne zajednice u kojima kompanija posluje, tako i za građane Republike Srbije“, saopštio je NIS.
Ugovor o donaciji u vrednosti od 60 miliona evra potpisali su Naftna industrija Srbije i Ministarstvo finansije Srbije.

- Advertisement -

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, sredstva će, prema potpisanom Ugovoru o donaciji, biti uplaćena do 30. maja u dinarskoj protivvrednosti.
„Veoma smo zahvalni kompaniji NIS što je pokazala društvenu odgovornost i što je, nakon ostvarenih odličnih poslovnih rezultata tokom prošle godine, odlučila da donira novac za projekte od kojih će korist imati svi građani Srbije“, rekao je Siniša Mali.

On je istakao da su sve kompanije koje posluju i ostvaruju profit u Srbiji, svesne da je njihova uloga u ukupnom privrednom ambijentu značajna, ali i da je važna percepcija građana da je i kompanijama bitan razvoj srpskog društva.

„Odgovornost jedne kompanije se tako iskazuje, ulaganjem u zajednicu, učešćem u naporima da stvorimo bolje uslove za život i rad najosetljivijih kategorija našeg društva“, rekao je Mali.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da je ta kompanija lider društveno odgovornog poslovanja, i da su ponosni na činjenicu da građani Srbije imaju veliko poverenje u NIS.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu