14.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

OTVORENO PISMO VLADICI SERGEJU: Veličate Vučića, najvećeg izdajnika u istoriji Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Preosvećeni vladiko,

U poslednje vreme svedoci smo Vaših brojnih hvalospeva upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji idu do nivao udvoričkog ponašanja što, morate priznati, ne odgovara dostojanstvu jednog srpskog episkopa.


A zašto nama smetaju ovi hvalospevi? Iz jednostavnog razloga, jer veličate čoveka koji je potpisujući Briselski sporazum učinio najveću izdaju u istoriji našeg naroda.

- Advertisement -

Da Vas podsetimo preosvećeni vladiko, iako je NATO pakt bombama prepokrio i Srbiju i južnu srpsku pokrajinu on institucije srpske države nije mogao da protera sa Kosova i Metohije. To je u miru uradio onaj koga Vi veličate i kome se divite, Aleksandar Vučić. Potpisujući Briselski sporazum on je srpsku policiju koja je bitisala u južnoj srpskoj pokrajini, normalno bez svojih uniformi, kao i Civilnu zaštitu predao separatistima u Prištini. Time je drastično pogoršao bezbednost Srba što se na delu i pokazuje. Da li je ovaj politički korak za Vas izdajnički ili patriotski čin preosvećeni vladiko?

A zašto nama smetaju ovi hvalospevi? Iz jednostavnog razloga, jer veličate čoveka koji je potpisujući Briselski sporazum učinio najveću izdaju u istoriji našeg naroda

Isti taj koga Vi veličate do nebesa, Aleksandar Vučić, primorao je srpske sudije na Kosovu i Metohiji da polože zakletvu na ustav i zakon samoproglašene republike Kosovo. Zar nije i ovo čin nacionalne izdaje i da li se i sa tim slažete presvećeni vladiko? Srpski sud koji je do njegovog dolaska na vlast postojao u srpskoj pokrajini i u dobroj meri obavljao svoje funkcije preselio je u Leskovac.

- Advertisement -

Srpski narod na Kosovu u Metohiji naterao je da izađe na separatističke izbore, kako lokalne tako i parlamentarne. Svi oni, i odborinici, i poslanici, ili bolje reći novi srpski kvislinzi faktički zaokružuju državnost samoproglašene republike Kosovo. Da bi postali odbornici i poslanici oni polažu zakletvu na neprijateljski ustav, tj. ustav samoproglašene republike Kosovo. Da li je ovo i Vaš stav preosvećeni vladiko da Srbi treba da grade još jednu albansku državu na Balkanu?

Pre nekoliko dana „Kosovo“ je učestvovalo na Olimpijskim igrama u Tokiju. Učestvovalo je, jer im je to omogućio niko drugi do Aleksandar Vičić.

Samoproglašena republika Kosovo ima i svoj poseban telefonski broj koji im je naravno dao suveren Srbije koga vi tako žestoko hvalite. Da li je to u skladu sa srpskim državnim i nacionalnim intereseima? Sigurno da nije. Ali je zato suprotno Ustavu Republike Srbije gde se Aleksandar Vučić na Mirosavljevom jevanđelju zakleo da će ga čuvati a onda ga pogazio. Podržavajući njega i Vi gazite još uvek važeći Ustav Republike Srbije. Zašto Vam to treba preosvećeni vladiko?

Ako niste znali 6. decembra 2012. godine ondašnji prvi potpredsednik sa ondašnjim predsednikom Vlade Srbije uspostavio je klasičnu granicu između centralne Srbije i njene južne pokrajine. Ta granica se ne razlikuje od državne granice koju Srbija ima na primer sa Rumunijom ili Mađarskom. Pogledajte odluku Vlade Republike Srbije kojom to dokazujemo. Da li ste i Vi za to preosvećeni vladiko da unutar Srbije postoji državna granica?

Vaš toliko hvaljeni predsednik bez imalo stida i srama mnogo puta do sada izjavljuje da mi na Kosovu i Metohiji nemamo ništa. Da li preosvećeni vladiko i vi tako mislite? On se podsmeva Kosovskom mitu i Nebeskoj Srbiji a veliča junaštvo sultana Murata. Da li i vi delite slično mišljenje?

Vaš toliko hvaljeni predsednik bez imalo stida i srama mnogo puta do sada izjavljuje da mi na Kosovu i Metohiji nemamo ništa. Da li preosvećeni vladiko i vi tako mislite? On se podsmeva Kosovskom mitu i Nebeskoj Srbiji a veliča junaštvo sultana Murata. Da li i vi delite slično mišljenje? Predsednik Srbije bez izmalo ustučavanja veliča Vebera i protestantizam što je suprotno duhu pravoslavlja i svetosavlja. Da li ga i u ovome presvećeni vladiko bihaćko-pretrovački podržavate?

Sa nekadašnjim predsednikom samoproglašene republike Kosovo a sadašnjim haškim osuđenikom Hašimom Tačijem na tajnim sastancamima u Njujorku, Parizu, itd. deli Kosovo i Metohiju tako da Srbija pokupi par sela na severu KiM i opštinu Leposavić a da se odrekne ostalog dela Kosova i Metohije zauzvrat. Predsednik Srbije takvo političko stanovište naziva kompromisom. Da li ste i Vi za takav kompromis presvećeni vladiko?

OTVORENO PISMO VLADICI SERGEJU: Veličate Vučića, najvećeg izdajnika u istoriji Srbije! 1

Takozvana „Srpska“ ili bolje reći kvislinška lista u parlamentu samoproglašene republike Kosovo glasa da vojska Kosova može da ide u međunardone misije čime je maltene legitimisala postojanje ove paramilitarne organizacije. Da li mislite da je i ovo u interesu Srbije?

U svojim hvalospevima govorite i kažete da ono što je uradio Aleksandar Vučić to nije uradio niko unazad nekoliko generacija. Sa ovom Vašom tvrdnjom se slažemo jer u istoriji srpskog naroda niko nikada ovakvu izdaju nije odradio. Ovakve argumente pre dve godine o antidržavnoj politici predsednika Srbije iznelo je i potpisalo 14 srpskih vladika. Vašeg imena tu nije bilo preosvećeni vladiko jer Vi branite i čuvate lik i delo jednog izdajnika. U mnogo navrata, sada već upokojeni, mitropolit Amfilohije i episkop Atanasije Jeftić još su žešće i oštirje govorili o izdajničkoj politici Aleksandra Vučića. Šteta što ih u tome niste podržali.

Ono mišljenje koje preovladava kod nekih Srba zapadno od reke Drine jeste da ako se Srbija odrekne Kosova i Metohije da će lakše uspeti da pripoji Republiku Srpsku. To je račun bez krčmara jer mnogo je lakše sačuvati nešto što je po međunardnom pravu tvoje, a to je da je KiM neotuđivi deo Srbije, nego pripajati delove druge države makar to bila i Republika Srpska. Uostalom, član predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da ni Rusija ne podržava otcepljenje Republike Srpske jer je to suprotno međunarodnom pravu. Ali oni što za vas, odnosno srpski narod zapadno od reke Drine, Aleksandar Vičić može da uradi to je da formira vladu Republike Srpske Krajine u izbeglištvu. Nije dovoljno samo obeležavati stradanje, egzodus i genocid nad Srbima na prostoru Hrvatske nego treba formiranjem vlade u egzilu pokazati da se Republika Srbija ne miri sa progonom Srba. To sadašnji predsednik Srbije ni u snu ne sme da uradi. Jer onaj kome je Toni Bler politički savetik ima drugačija politička gledišta.

U svojim besedama presvećeni vladiko govorite da se Srbija gradi kao nikada pre. Gradi se uzimajići skoro 15 milijardi dolara stranog kredita. To neko sutra mora da vrati. Dug je loš drug, kaže naš narod.

U svojim besedama presvećeni vladiko govorite da se Srbija gradi kao nikada pre. Gradi se uzimajići skoro 15 milijardi dolara stranog kredita. To neko sutra mora da vrati. Dug je loš drug, kaže naš narod

Kažete još da predsednika Srbije napadaju ljudi zbog ličnih i partijskih interesa, ali hajde da okrenemo malo drugačije. Prošle godine je eparhija bihaćko-petrovačka dobila solidnu donaciju od Vlade Srbije u visini od 59 miliona dinara. Ne daj Bože da smo protiv toga da Srbija pomaže svoje osiromašene i udaljene eparhije kao što je Vaša, ali to treba i mora da radi ministarstvo vera koje je u Srbiji postojalo do 2012. godine dok je postojala demokratska vlast. Ministarstvo vera utvrđuje kojim eparhijama je potreban novac. Ovako, Aleksandar Vučić proizvoljno šalje novac građana Srbije svojim podobnim i vernim vladikama. Nije valjda da je Vaša politička i svaka druga podrška predsedniku Srbije zasnovana na ličnim interesima kako Vi volite da kažete?

Kako radili, tako nam Bog pomogao.

OTVORENO PISMO VLADICI SERGEJU: Veličate Vučića, najvećeg izdajnika u istoriji Srbije! 2
- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti