20.2 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

VELIČANJE NACIZMA I USTAŠTVA: U Karlovcu osvanule oznake NDH i Azova

NAJČITANIJE

- Advertisement -

KARLOVAC – U predgrađu Turanj u Karlovcu na uređaju za regulaciju rada semafora naslikana je oznaka Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) sa šahovnicom kakva se koristila u NDH i ekstremnodesničarskom puku Azov ukrajinske vojske.

Savez antifašistickih boraca i antifašista nazvao je ovaj incident veličanjem fašizma, prenela je Hina.

- Advertisement -

Oznake stoje na uređaju uz državni put D1 nasuprot osnovne škole i to najmanje dva dana, rekao je za Hinu predsednik udruženja antifašista Grada Karlovca Miroslav Delić, ujedno potpredsednik nacionalne organizacija SABH-a, koji ih je uočio danas i o tome obavestio širu javnost.

Delić je naveo da je razlog opetovanom velicanju ustaštva to što država ne sankcionira ustaške uzvike i znakovlja.

Taj zabrinjavajući trend, upozorio je, vidljiv je i na svakom Tompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gde tinejdžeri spremno pevaju i uzvikuju parole propalog fašistickog režima.

- Advertisement -

Delić kaže i da hrvatske vlasti svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste i naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole osvanuo i grafit Azov, što je, dodao je, naziv ultranacionalisticke jedinice u Ukrajini koja godinama održava kontakte s ekstremistickom scenom u inostranstvu.

„Na svakom državnom dogadaju redovno gledamo skandalozna ustaška obeležja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svesno ili podsvesno podržavaju ksenofobičnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav ‘za dom spremni’ te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovečanstva u istoriji sveta”, rekao je Delić.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti