VAŠINGTONU PRENETA PORUKA: Rusija nikome neće dozvoliti da prodre u njene vode

Obavezno pročitajte

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov nakon incidenta sa američkim dronom iznad Crnog mora saopštio je američkoj strani da „Moskva nikome neće dozvoliti da prodre u ruske vode“.

„Juče sam pozvan u Stejt department gde sam imao polusatni razgovor sa zamenicom američkog državnog sekretara Karen Donfrid – 15 minuta smo razgovarali na tu temu, a 15 minuta o pitanjima koja brinu Rusiju u vezi različitih aspekata aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država. Razgovor je vođen sa poštovanjem. Niko nije lupao šakom o sto preteći nečim. Iznet je stav na koji sam ja odgovorio, onako kako reagujemo na slične provokativne akcije američkih Oružanih snaga“, rekao je Antonov za televiziju „Rusija 1“.

- Advertisement -

Takođe je istakao da je kategorički odbacio sve optužbe na račun ruskih Oružanih snaga, te je poručio da Rusija neće dozvoliti da neko prodre u njene vode.

„Isto sam govorio i ranije u vezi američke Ratne mornarice ili Ratnog vazduhoplovstva koje često testiraju PVO Rusije, da vide gde su osetljiva mesta, da ispipaju gde smo spremni da odbijemo mogući napad ili imamo neka slaba mesta. Upozorio sam da se takve akcije ne preduzimaju i rekao da ni ubuduće nećemo dozvoliti da se neko probije u vode koje pripadaju Rusiji“, rekao je Antonov za televiziju „Rusija 1“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je američki dron MQ-9 pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja. Ruski lovci koji su podignuti radi presretanja nisu bili u kontakti s njim, niti su upotrebili oružje.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ujutru 14. marta američki dron MK-9 sa isključenim transponderima leteo ka ruskoj granici, ruski lovci su podignuti u vazduh da bi identifikovali uljeza. Usled naglog manevrisanja, dron je izgubio visinu i pao u vodu.

Prethodno je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio da američki dronovi sakupljaju obaveštajne podatke koje Kijev zatim upotrebljava za napade na Rusiju. Prema njegovim rečima, Moskva se nada da će SAD „prestati da lete u blizini ruskih granica“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu