25.7 C
Belgrade
subota, 12 juna, 2021

VANREDNO U PATRIJARŠIJI: Krivokapić izjurio, Joanikije nemoćan, VUČIĆ I DB U SVE UMEŠANI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Patrijaršija u nemilosti UDBE i Vučića

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sinoć je vidno uznemiren izjurio iz Patrijaršije, nakon što od patrijarha Porfirija nije dobio uveravanja da će vladika Joanikije biti izabran za novog mitropolita crnogorsko-primorskog. I pored toga što je prethodno garantovano da će Joanikije biti imenovan, kao pravi naslednik mitropolita Amfilohija i čovek koji uživa najveće poverenje naroda u CG, vrh SPC je promenio ploču. Izvori iz crkve navode da Joanikije ne bi bio postavljen da je Krivokapić sinoć potpisao Zakon o slobodi veroispovesti u Patrijaršiji.


I pored toga što je vladika Joanikije danas izašao u javnost i rekao da Krivokapić ne treba da se meša u izbor novog mitropolita već da potpiše Zakon, jasno je da je Joanikije pod strašnim pritiscima i trudi se da do javnosti ne dođu trzavice i podele u Saboru zbog njegovog izbora za mitropolita. Kako saznajemo, vladika je hteo i da se povuče, jer ovakve zakulisne radnje prete da naruše ne samo SPC, već i srpsko-crnogorske odnose.

VANREDNO U PATRIJARŠIJI: Krivokapić izjurio, Joanikije nemoćan, VUČIĆ I DB U SVE UMEŠANI! 1

Joanikije i Krivokapić su tako postali meta zavere koja je skuvana u Beogradu – plan je bio da se Temeljni ugovor potpiše na prepad i da Joanikije (kao veliki kritičar Vučića) ne bude izabran za mitropolita.

- Advertisement -

U isto vreme, skandal je izbio i posle izjave Nebojše Medojevića iz Demokratskog fronta da nova vlast u Crnoj Gori učestvuje u švercu cigareta. Kako „Srbin info“ saznaje iz izvora u CG, ova Medojevićeva izjava je tačna, a ljudi koji su u blizini Krivokapića sada su se povezali sa predstavnicima bivšeg režima Mila Đukanovića i sa njima učestvuju u švercu cigareta.


Zapravo, kako saznajemo, predstavnike nove vlasti je sa Milovim ljudima povezala Državna bezbednost iz Beograda po nalogu Aleksandra Vučića.

Po svemu sudeći, iza svih zakulisnih radnji vezanih za CG trenutno stoji Aleksandar Vučić, koji sve upravo i režira za interes Mila Đukanovića i u nameri da se diktator vrati na vlast. Tužno je samo što u ovoj farsi učestvuju predavnici crkve, ali i crnogorski političari u vlasti i opoziciji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: