LUDILO: Kreću vanredna stanja, UVEDEN POLICIJSKI ČAS!

Obavezno pročitajte

Francuska vlada saopštila je da je od petka u ponoć na snazi vanredno sanitarno stanje na celoj teritoriji zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom. Takođe, uvodi se i policijski čas, koji će biti na snazi u naredne četiri nedelje od 21 sat do šest ujutru.

Francuska vlada saopštila je da je od petka u ponoć na snazi vanredno sanitarno stanje na celoj teritoriji zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom.

policijskI,

Odluka vlade saopštena je nekoliko minuta pre televizijskog obraćanja predsednika Emanuela Makrona koji je saopštio da će biti uveden policijski čas u najvećim gradovima.

- Advertisement -

– Policijski čas će trajati četiri nedelje i obratićemo se parlamentu da bude produžen do 1. decembra. Nećemo ići u restoran posle 21 sat i nećemo posećivati prijatelje i praviti slavlja jer znamo da na takvim okupljanjima ima najviše prenosa koronavirusa – rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron.

Policijski čas ili „noćni karantin“, kako ga nazivaju francuski mediji, trajaće od 21.00 do 6.00 u Parizu i periferiji, Marseju, Lionu, Monpeljeu, Lilu i Tuluzu.

Vanredno sanitarno stanje, koje je bilo ukinuto 10. jula, omogućava uvođenje nekih ograničavajućih mera, među kojima i karantin stanovništva.

U Francuskoj je od početka epidemije koronavirusa umrlo više od 32.000 ljudi.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu