3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

VAKCINISANI OD SVINJSKOG GRIPA: 11 godina čekaju odštetu zbog narušenog zdravlja!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedanaest godina nakon vakcinacije od Svinjskog gripa (Tadić na savet dr Kona potrošio milione evra iz budžeta da kupi vakcine kojima je na kraju istekao rok) i dalje čekaju da im njihove države obeštete novčano zbog uništenog zdravlja i šteta nuspojava. Trenutno se analizira 170 slučajeva samo u Francuskoj.

„Spavao sam sve vreme. U početku su moji roditelji mislili da je to zbog tinejdžerske krize. Rekli su da sam postala lenj”, rekao je Francuz koji je 2009. godine imao 15 godina i imunizovan je kao i 5,74 miliona Francuza.

Dva meseca kasnije, njegovi učitelji su postali zabrinuti kada je ovoj inače energičan, pažljiv, dinamičan i briljantan učenik počeo da spava i na časovima.

- Advertisement -

Narkolepsija je neurološki poremećaj spavanja. Nije uzrokovana mentalnim poremećajem ili pshihološkim problemima. Glavni simptomi su prekomerno spavanje danju, katapleksija, hipnagogne halucinacije i paraliza spavanja, a oko 10% bolesnika ima sva četiri poremećaja.

Narkolepsija je preterana pospanost i danju, često s naglim gubitkom tonusa mišića (katapleksija), paralizom spavanja i hipnagognim fenomenima. Dijagnoza se postavlja polisomnografski i višestrukim testovima latencije spavanja. Leči se modafilinom i različitim stimulansima.

Četiri godine posle imunizacije, ovom Francuzu je dijagnostikovan narkoleptični poremećaj.

- Advertisement -

„Doktor je primietio da se početak moje bolesti podudara sa vakcinacijom „, kaže mladi Francuz.

Danas, više od 200 ljudi u Francuskoj ima ozbiljno oštećenje zdravlja od vakcine protiv gripa H1N1. Tokom poslednjih 10 godina Nacionalni ured za naknadu medicinske nesreće (Oniam) rešio je samo 30-ak slučajeva po zahtevu Ministarstva zdravlja Francuske koje je tražilo naknadu vakcinisanim žrtvama.

170 slučajeva je još uvek u toku „, kaže pravnik i stručnjak za zdravstvena pitanja Čarls Ojdin-Džozef.

Problem je što neko može postati „slučaj“ odnosno zvanična žrtva vakcinacije tek kada lekari to zvanično dijagnostikuju posle godina i godina ispitivanja pacijenta i različitih pretraga, a većina lekara „ne vidi“ vezu između narušenog zdravlja i vakcine, pa i ako su se nuspojave pojavile ubrzo po vakcinaciji, to može biti – slučajnost. Zbog toga i dalje veliki broj žrtava nije „otkriven“ i nije slučaj koji može biti kandidat za finansijsku oštetu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti