VAKCINISANI OD SVINJSKOG GRIPA: 11 godina čekaju odštetu zbog narušenog zdravlja!

Obavezno pročitajte

Jedanaest godina nakon vakcinacije od Svinjskog gripa (Tadić na savet dr Kona potrošio milione evra iz budžeta da kupi vakcine kojima je na kraju istekao rok) i dalje čekaju da im njihove države obeštete novčano zbog uništenog zdravlja i šteta nuspojava. Trenutno se analizira 170 slučajeva samo u Francuskoj.

„Spavao sam sve vreme. U početku su moji roditelji mislili da je to zbog tinejdžerske krize. Rekli su da sam postala lenj”, rekao je Francuz koji je 2009. godine imao 15 godina i imunizovan je kao i 5,74 miliona Francuza.

Dva meseca kasnije, njegovi učitelji su postali zabrinuti kada je ovoj inače energičan, pažljiv, dinamičan i briljantan učenik počeo da spava i na časovima.

- Advertisement -

Narkolepsija je neurološki poremećaj spavanja. Nije uzrokovana mentalnim poremećajem ili pshihološkim problemima. Glavni simptomi su prekomerno spavanje danju, katapleksija, hipnagogne halucinacije i paraliza spavanja, a oko 10% bolesnika ima sva četiri poremećaja.

Narkolepsija je preterana pospanost i danju, često s naglim gubitkom tonusa mišića (katapleksija), paralizom spavanja i hipnagognim fenomenima. Dijagnoza se postavlja polisomnografski i višestrukim testovima latencije spavanja. Leči se modafilinom i različitim stimulansima.

Četiri godine posle imunizacije, ovom Francuzu je dijagnostikovan narkoleptični poremećaj.

„Doktor je primietio da se početak moje bolesti podudara sa vakcinacijom „, kaže mladi Francuz.

Danas, više od 200 ljudi u Francuskoj ima ozbiljno oštećenje zdravlja od vakcine protiv gripa H1N1. Tokom poslednjih 10 godina Nacionalni ured za naknadu medicinske nesreće (Oniam) rešio je samo 30-ak slučajeva po zahtevu Ministarstva zdravlja Francuske koje je tražilo naknadu vakcinisanim žrtvama.

170 slučajeva je još uvek u toku „, kaže pravnik i stručnjak za zdravstvena pitanja Čarls Ojdin-Džozef.

Problem je što neko može postati „slučaj“ odnosno zvanična žrtva vakcinacije tek kada lekari to zvanično dijagnostikuju posle godina i godina ispitivanja pacijenta i različitih pretraga, a većina lekara „ne vidi“ vezu između narušenog zdravlja i vakcine, pa i ako su se nuspojave pojavile ubrzo po vakcinaciji, to može biti – slučajnost. Zbog toga i dalje veliki broj žrtava nije „otkriven“ i nije slučaj koji može biti kandidat za finansijsku oštetu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ni Moskvi ni Kijevu ne odgovara da se ovaj rat brzo završi! (VIDEO)

Komentator Andrej Ćirić smatra da Ukrajini ne odgovara da se oružani sukob sa Rusijom završi imajući u vidu da...

Još priča na sličnu temu