16.1 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

TRAŽE ISTINU: Građani koji se protive vakcinaciji upala u studio RTV SLOVENIJE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U zgradi RTV Slovenije sinoć se dogodio incident kada su demonstranti koji se protive vakcinaciji upali u studio. Policija je intervenisala i iz zgrade izbacila dvadesetak demonstranata.

Incident se dogodio u 20:30h , kada je grupa ljudi koji negiraju postojanje korona virusa – koja je četiri meseca ispred zgrade televizije Slovenija – zahtevala da u programu iznese „svoju istinu o korona virusu i vakcinama“ i upala u studio informativnog programa. Vređali su novinare i pretili im.

„Nasilnim upadom u prostorije Televizije Slovenije, demonstranti su grubo zloupotrebili pravo na mirni protest. Očekujemo odlučnu akciju nadležnih institucija. Nakon višemesečnog uznemiravanja, fizički upad i napad na RTV Slovenije nisu samo napad na našu instituciju, već i na slobodan i nezavisan novinarski rad, što je jedan od temeljnih postulata demokratije“, ističe se u saopštenju RTV Slovenije.

- Advertisement -

Glavna urednica informativnog programa TV Slovenije Manica Janežič Ambrožič poručila je da od maja upozoravaju na stanje ispred zgrade televizije i da demonstranti uznemiravaju zaposlene i goste programa.

 „Već smo poslali nekoliko prijava policiji. Nadam se da je ovo otrežnjujuće za sve i da će nas zaštititi. Ovo je nedopustiv napad na medije, novinarstvo i demokratiju“, naglasila je Manica Janežič Ambrožič.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti