VAKCINA PA APLAUZI: Prva osoba u Evropi primila vakcinu protiv virusa korona!

Obavezno pročitajte

Devedesetogodišnja žena prva je primila novoodobrenu Fajzer-Biontek vakcinu protiv KOVID-19 virusa, a da nije učestvovala u procesu ispitivanja vakcine, prenosi Russia Today. Ujedinjeno Kraljevstvo tako je danas započelo je proces imunizacije protiv ovog virusa.

Margaret Kinan, iz Severne Irske, imunizovana je u jutros, a očekuje se da će potpuno biti imunizovana do početka januara. Margaret, inače penzionisana zlatarka, postala je tako prva osoba koja je primila Fajzer-Biontek proizvod.


Na video snimku koji je objavio ITV News vidi se Margaret kako sedi u fotelji, a i aplauz prisutnih nakon što je imunizovana.

Vakcina, koju su zajedno razvili američki Fajzer i nemački Biontek biće dostupna na preko 14 lokacija širom Ujedinjenog Kraljevstva, počev od danas kada ova zemlja započinje program imunizacije stanovništva.

Trenutno je u UK rezervisana za 10 kategorija visoko rizičnih i visoko prioritetnih ljudi, obuhvatajući tako 25 miliona ljudi. RT navodi da ,,kontraverznom odlukom vlade Velike Britanije“ radnici u Nacionalnoj zdravstvenoj službi neće biti u vrhu prioreta za imunizaciju. Njima je mesecima obećavano da će među prvima vakcinu primiti.

Ujedinjeno Kraljevstvo naručilo je 40 miliona doza Fajzer-Biontek proizvoda, što je dovoljno za imunizaciju 20 miliona ljudi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, bolje je dok ne moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji. Vučić je rekao...

Još priča na sličnu temu