Vacić o PSG-u i SzS-u: Nisam ih se plašio ni kada su bili vlast

Obavezno pročitajte

Lider Srpske desnice Miša Vacić izjavio je večeras, povodom zahteva Pokreta slobodnih građana (PSG) i Saveza za Srbiju (SzS) da bude uhapšen i da se zabrani rad njegovoj stranci, da ih se nije plašio ni kada su ga hapsili dok su bili na vlasti.

– Oni više nikada neće biti u prilici da hapse političke neistomišljenike. Nisam ih se plašio ni kada su me hapsili dok su bili vlast, a odlično je što skidaju maske i pokazuju svoje pravo lice. Kada neko ko je politički openent javno govori o krimininalu i korupociji lokalnih vlastodržaca, njihov odgovor je poziv da se on uhapsi – kazao je Vacić.

- Advertisement -

On je istakao da PSG i SzS moraju da razumeju da verbalni delikt ne postoji, ma koliko želeli da se ponovo vrate u, kako je naveo, „mračni period žute represije“.

– Kažu da žive u diktaturi, gde uz sve pretnje koje kažu na račun predsednika i njegove porodice njih niko ne hapsi – kazao je Vacić.

On je naglasio da, međutim, postoji krivična odgovornost za prava kriminalna dela, kao što su korupcija i pljačkanje građana.

– To oni, konkretno u Šapcu, čine već 20 godina, i za to će kad-tad odgovarati – kazao je Vacić.

Vacić je istakao da uprkos pretnjama PSG i SzS i dalje normalno radi, napominjući da je „upravo završio osnivačku skupštinu srpske desnice u Pančevu“, dok će sutra biti u Svrljigu.

SourceRepublika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu