22.1 C
Belgrade
nedelja, 19 septembra, 2021

UŽIVO, POČELO JE: Tri dana rok za Vladu da nam ispuni zahteve!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Studenata sve više ispred Vlade

Studenti Beogradskog univerziteta poručili su na protestu ispred Filozofskog fakulteta Vladi da ima rok od tri dana da im ispuni zahteve.

Oni su danas u 10 časova počeli veliki protest zbog najave predsednika Srbije da će domovi biti zatvoreni „kako ne bi širili koronu“. Takođe, akademci se okupljaju i zbog netačne informacije koja se pojavila sinoć u medijima da je postignut dogovor sa Aleksandrom Vučićem koji podrazumeva odustajanje od zatvaranja domova usled koronavirusa.

- Advertisement -

Studentima se oko 11 časova obratila i rektorka Ivanka Popović i dobila veliki aplauz.

– Nisam ovde zbog kamera, nego zbog studenata. Prema saznanjima koja ja imam, dogovoreno je da se realizuje julski rok, nakon čega bi se domovi zatvorili – rekla je rektorka.

Nezadovoljni ovim, studenti su skandirali „celo leto“.

- Advertisement -

Na konstataciju rektorke da će sutra tražiti od ministra Šarčevića ostanak u domu tokom čitavog leta, studenti su vikali „da zahtevate, ne da tražite!“

Studenti su poručili rektorki da će, ako Vlada ne ispuni njihove zahteve za tri dana, radikalizovati proteste.
FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Pored zatvaranja domova koje je bilo povod za  izlazak, oni traže i dodatni rok za sve studente, još jedan dodatni rok za studente zaražene koronavirusom, besplatno i blagovremeno testiranje, ostavke studentskih predstavnika na čelu SKONUS-a i Studentskog parlamenta, kao i budžet za sve studente u školskoj 2020/21. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti