1.3 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

(UŽIVO) POČELO JE: Blokiran auto-put kod Novog Sada ! SNS bot se bunio, narod ga najurio!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Stotinak Novosađana blokiralo je izlaz na auto-put kod Novog Sada, u znak protesta protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto i projekta „Jadar“.
Građani su se okupili oko 12.30 časova na parkingu kod „Mega Rode“, neposredno uz auto-put Beograd – Subotica, a oko 13 sati počela je i blokada. 

Ovo je prvi put da se u Novom Sadu blokira auto-put. Prethodnih nedelja, u znak protesta protiv Rio Tinta, bili su blokirani mosti i pojedine gradske saobraćajnice.

Policija najavila da će snimati učesnike protesta protiv Rio Tinta
Danas je odziv manji nego na ranijim protestima. Kako javlja reporter 021.rs sa lica mesta, kolona u oba smera je duga nekoliko stotina metara, a blokada će trajati najverovatnije sat vremena. 

- Advertisement -

Za sada nema nikakvih incidenata, a nije prisutna ni policija. Građani su propustili nekoliko automobila u kojima su bila deca, a jedan SNS bot koga su građani prepoznali pokušao je da izazove incident ali su ga brzo uterali nazad u auto.

Građani traže da se ukine Uredba Vlade Srbije o projektu „Jadar“ i da Rio Tinto više ne iskopava u Srbiji. 

„Među razrušenim kućama bez krovova i prozora dali smo obećanje narodu Jadra da ćemo učiniti sve da im se nasilno oteti životi što pre vrate. Ne zanimaju nas izmišljene milijarde evra. Ne zanimaju nas nikakvi dogovori. Dosta sa izgovorima. Pozivamo celu Vojvodinu i Srbiju i sve dobre, hrabre i spremne ljude da stanu u odbranu svoje zemlje i da pokažu da se za čast i slobodu mora i može boriti“, naveo je ranije jedan od oragnizatora protesta iz Novog Sada, Miran Pogačar.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti