UŽIVO ISPRED SKUPŠTINE : Narod još uvek sa Srđanom Nogom

Obavezno pročitajte

Nogo sa narodom ispred skupštine

Protest ispred Skupštine je ušao u šesti sat, narod peva rodoljubive pesme, uglavnom su mladi ljudi.

– Možemo da odemo i do Predsedništva da se obračunamo sa Vučićem, ali sa policijom koja je ovde – nećemo – rekao je Nogo. – Samo Beograđani da izađu na miran protest i Vučić je gotov! Ipak, ovaj skup mora da bude kao litije u Crnoj Gori.

- Advertisement -

Okupljeni narod izvikuje „Vučiću odlazi“ i „Ne damo svetinje“.

– Ne smemo da dozvolimo da Vučić izda Kosovo i Metohiju i zatvori nas u stanove zbog korone već sledeće nedelje – rekao je Srđan Nogo.

Počinje čitanje imena i prezimena 250 poslanika, za koje će okupljeni glasati, a zatim će ući u Skupštinu.

– Oni imaju legitimitet, a ne Vučićevi kandidati za poslanike – istakao je Nogo.

Srđan Nogo je razgovarao sa predstavnikom policije, koji brani narodu da uđe u Skupštinu.

– Ovde su ljudi koji su najveća vlast u MUP-u. Stefanović i Rebić se ništa ne pitaju. Sa njima ćemo da se dogovorimo i uđemo u Skupštinu – rekao je Nogo i ponovo apelovao da ne dođe ni do kakvog sukoba s policijom.

SRBIN info
@srbininfo
https://srbin.info/politika/policija-blokirala-autobuse-na-autokomandi-damnjan-izadjite-i-dodjite-pesice-video/ …

POLICIJA blokirala autobuse na Autokomandi! DAMNJAN: Izađite i dođite pešice (VIDEO)
Nekoliko autobusa iz više gradova Srbije danas se zaputilo na veliki skup ispred Narodne skupštine. Ipak, policija ih je zaustavila i blokirala kod Autokomande, pa podrška iz unutrašnjosti još nije

srbin.info
9
19:42 – 20. jun 2020.
Upotreba informacija i politika privatnosti u Tviter oglasima
Pogledaj druge tvitove korisnika SRBIN info
Moramo da budemo istrajni, a siguran sam da će nam se iz sata u sat pridružiti sve više ljudi. Vučić hoće da natera policiju da nas napadne, ali oni to neće da urade – rekao je Nogo.

– Došli smo da odaberemo 250 poslanika i uđemo u Skupštinu – rekao je Nogo, što su okupljeni prihvatili sa oduševljenjem. – Nismo došli ništa da rušimo, jer je ovo dom Narodne skupštine, a mi smo narod.

Ovo će biti igra živaca, a najslabije živce ima onaj psihopata preko puta Aleksandar Vučić, koji sada ovaj skup gleda uživo.

Ima i provokatora među nama okupljenima, koji rade za psihopatu Vučića. Policajci koji su ovde su naša braća. Ipak, moraju da nas shvate i razumeju. Ovo je naš parlament, narodni.

Vučić je naredio da rasteraju narod, ali policija to neće učiniti. Pokušaće možda da isprovocira sukob i natera policiju da reaguje, ali ako budemo imali jače živce, oni neće krenuti na narod.

Već oko 16 časova građani su počeli da se okupljaju ispred Narodne skupštine na protest zakazan za 17 časova i uzvikuju parole protiv režima Srpske napredne stranke i traže hapšenje Aleksandra Vučića.

Srbin.info, kao i uvek, izveštava sa lica mesta.

Oko Parlamenta su pristutne jake policijske snage, a policije ima i u Parlamentu.

Organizatori su izjavili da nema odustajanja i da će ući u Skupštinu.

Ispred Parlamenta se nalazi veliki broj mladih ljudi.

Kako je „Srbin info“ saznao iz policijskog izvora, ukoliko se ispred Parlamenta okupi više od 30.000 ljudi, to će biti kritična masa za Aleksandra Vučića, koji će onda pregovarati o odlaganju izbora.

Sve više naroda pristiže u centar Beograd, a organizatori najavljuju da će skup dugo trajati i pozivaju sve da dođu, bez obzira na to koju političku opciju ili ideologiju podržavaju.

Ispred Parlamenta su stigli i pojedini mediji, iako mesec dana su ćutali o najavi skupa.

– Večeras vraćamo državu u ruke naroda – rekao je Srđan Nogo za Srbin info

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu