UZBUNA U SKUPŠTINI: Vučić krije od naroda – pandemija se vratila u Srbiju!

Obavezno pročitajte

Uzbuna u skupštini

Javnost je ostala uskraćena za mnoge informacije koje su strahovito važne, te pitam nadležne da li kriju ove jako važne podatke? Da li javnost zna za slučajeve u vranjskoj bolnici, gde postoji naređenje da se otpuštaju svi oboleli? Da li zna da je jedan oboleli dečak na Banovom Brdu odlazio u osnovnu školu zbog konsultacija za prijemni ispit?

Studentski domovi su takođe otvoreni, tako da imamo tri zvanična slučaja u domovima. Vrtići u Mirijevu, Vranjskoj Banji i Žitorađi?

Nova žarišta u Tutinu i Novom Pazaru? Što se tiće Vranja, imamo obolele u Istorijskom arhivu, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i PIO fondu.

Što se tiče obolelih u Kragujevcu, gotovo da ne postoje nikakvi podaci, zato što se odbija da se saopošte podaci javnosti – rekla je u sredu 11. juna članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović na konferenciji za medije u Skupštini.

skupštini,

Prema njenim rečima, sva ova pitanja mogla bi se svesti na jedno.

– Ja pitam nadležne da li se to prećutno odobrava širenje epidemije kako bi se održali predstojeći izbori i podsetila bih na informaciju koju je nedavno saopštila SZO da se situacija sa koronom pogoršava svuda u svetu, zbog čega su oni protiv bilo kakvog ukidanja mera.

Stevanović je napravila paralelu između aktuelne situacije i one kada je uvedeno vanredno stanje i policijski čas. Kako je navela, u nedelji uvođenja vanrednog stanja, imali smo daleko manji broj zaraženih a danas, kada je situacija obrnuta, nema apsolutno nikakve mere.

– Dakle, sada je 4 puta više obolelih nego kad smo imali mere i dobijali poruke da nam se bliži italijanski i španski scenario, uvedeno je protivustavno vanredno stanje, uveden je policijski čas, a penzioneri i sugrađani stariji od 65 godina su morali da budu zatvoreni u kućama 35 dana – istakla je Stevanović pitajući se da li je moguće da bi se zbog izbora rizikovali životi i zdravlje građana.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu