UZBUNA U HRVATSKOJ JAVNOSTI: Stvara se VELIKA SRBIJA!

Obavezno pročitajte

Srbija i Hrvatska

Piše: Dragoslav Bokan

Ono što je ovde zanimljivo, u ovom već uobičajenom hrvatskom „prozivanju“ nove vlasti u Crnoj Gori, te Ivana Stoilkovića (iz Severne Makedoniji), jesu izjave nekoliko nominalnih Srba, građanističkih „analitičara“ što za hrvatske potrebe uredno i bestidno napadaju, ismevaju i optužuju – svoju državu. Kakvu god.
Kad god i gde god.

- Advertisement -

Tekst o kojem je reč možete pročitati na sledećem linku: ‘Srpski svet‘: Nova Vučićeva sintagma za nikad prežaljeni plan stvaranja Velike Srbije?

Dragan Popović, Srđan Milošević, Milivoje Bešlin, Žarko Korać… ovde svesrdno naležu na hrvatske tvrdnje „zabrinutog upozorenja“ na ideju „stvaranja Velike Srbije“ i pobedu „srpskog sveta“.

A s druge strane istog savezništva sa velikohrvatskim narativom, imamo, među čitaocima (naći će se, verovatno, i poneki među komentatorima na mom profilu), i onu drugu ekstremnu grupu napadača na sopstvenu državu: iz formalno suprotnog, a, u stvari, veoma sličnog, iskrivljenog pogleda na „srpski svet“. Onih koji će „iz nacionalističkih razloga“ već unapred biti uz pisce ovog pamfleta sa ponešto (zlobno posmatrane) istine, samo zato što kritikuju i optužuju predsednika Srbije i prvog čoveka Republike Srpske.

I time postaju nesvesni, ali realni saveznici Bajrušija i njegovog kompanjona Vurušića iz „Jutarnjeg lista“.

Pa se onda hvataju u isto kolo sa Žarkom Koraćem, a iz formalno sasvim drugačijih razloga.
Ne shvatajući, opsednuti mržnjom prema svojoj državi (koju ne osećaju tako), kakvu ulogu stvarno igraju i čijem cilju pomažu da se dovrši sve započeto 1991 (i 1941).
Probajte makar da pročitate, pažljivo, šta ovde srpski neprijatelji pišu i za šta optužuju našu vlast.

Tekst o kojem je reč možete pročitati na sledećem linku: ‘Srpski svet‘: Nova Vučićeva sintagma za nikad prežaljeni plan stvaranja Velike Srbije?

Možda ćete onda razumeti o čemu govore i čega se (s više ili manje razloga) plaše ovi hrvatski branitelji. I kakva je, možda, prava uloga novog državnog praznika (zastave i nacionalnog jedinstva) obe srpske države.
I probajte da na međunarodnom, a posebno onom regionalnom (i srpsko-hrvatskom) planu osetite pravac delovanja srpskih integracija koje toliko smetaju našim najvećim geopolitičkim i nacionalnim neprijateljima.

A unutrašnje stvari i (mnoga opravdana) nezadovoljstva ostavite na tren po strani. Da biste mogli da osetite kako POSTOJI SRPSKA DRŽAVA I NJEN PLAN BUDUĆEG DELOVANJA, U OKVIRU DUGOROČNE NACIONALNE STRATEGIJE.
Ako Bog da.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu